Ето факт, който не се забелязва много в нашите бурни

...
Ето факт, който не се забелязва много в нашите бурни
Коментари Харесай

Западът се затъжи по нормалността

Ето факт, който не се вижда доста в нашите бурни дни: 83 милиона души дневно се абонираха за Доналд Тръмп в “Туитър ”, даже преди притежателят на профила да реши дали ще се върне там или не.

Всъщност историята е малко по-дълга и по-сложна. Настоящият президент на Съединени американски щати беше изпъден от тази сякаш свободна за всички платформа на 8 януари 2021 година поради неверни отзиви. Тогава, на 26 октомври тази година, милиардерът Илън Мъск закупи платформата, наказа виновните за потискането на свободата на словото и разгласи, че ще възвърне профила на Доналд Тръмп там (това се случи предходната неделя). Но предходния ден Тръмп разгласи, че няма да се завърне и сподели доста положителни думи за настоящето си място за изявление Тruth Social. Където към този момент има съвсем пет милиона читатели.

Но в този миг той очевидно нямаше време да оцени обстановката. Факт е, че Мъск първо организира потребителска анкета дали да върне Тръмп и безусловно мигновено събра 15 милиона гласа в поддръжка. А след възобновяване на профила, в очакване на завръщането на Тръмп, 83 милиона души се абонираха за него.

Нека се схванат между тях, само че ние се интересуваме повече от един елементарен, само че величествен факт. Има ли различен човек в нашия свят, който е в положение да събере 83 милиона души дневно, които желаят да знаят какво мисли той по един или различен мотив? И какво е това, което споделя този човек, което кара думите му да имат такова значение?

Буквално всеки разисква този феномен, ето образец от американските блогъри: " Тръмп е политически жив, тъй като съумя да трансформира последните шест години в референдум за това, което се случва в Белия дом. Всеки път, когато някой ни лъже, Тръмп получава точки. Тази неистина не би трябвало да е за самия Тръмп: може да е всяка неистина, която слиза от горната страна надолу, от ръководещата класа към масите, всеки подправен сигнал що е добродетел. “

Може да го разбираем и по-просто. Разбира се, фактът, че е бил президент на Съединени американски щати и може да стане още веднъж, прибавя доста към репутацията на Тръмп. Но да не забравяме, че той не беше най-успешният президент (по-точно не най-успешният админ и организатор). Но той няма еднакъв като световен идеолог.

Каква идеология има той? Единствено този човек споделя естествени неща в един анормален свят, където става невероятно да се каже очевидното. Но Тръмп може и той с пердах получава това, което на другите би коствало най-малкото кариерата и репутацията. Именно по тази причина за милиони негови съперници няма по-страшен звяр от Тръмп.

Работата е, че този някогашен ефирен персонаж и сполучлив бизнесмен се появи на бял свят по време на война. Войната стартира от дълго време - признаците ѝ бяха явни още през 90-те години. Провежда се за цялостна смяна в метода на живот и надлежно стила на мислене и изявления на стотици милиони хора. И освен в Съединени американски щати - упоритостите бяха да се покори целия свят. Събитията в Украйна, или (преди това) в Сирия, или (може би в бъдеще) в Тайванския пролив са единствено част от тази борба за в действителност унищожаването на днешния човек и замяната му с някакво друго и безусловно нещастно създание. Демократическата партия на Съединени американски щати и сходни партии по света са единствено инструмент за осъществяване на този проект.

Не желая да дублирам още веднъж целия лист от области, в които се прави унищожаването на индивида, този лист е прекомерно дълъг: от непрекъснатото нормализиране на педофилите, до нуждата да се мръзне през зимата, или да се отстъпидомът на мигрант от Африка (или от Украйна). И също по този начин не желая да дублирам за следващ път, че всички тези акции имат едно общо нещо - честен гнет, възбрана несъгласните да се изричат.

Това а е от поредицата явни неща: в случай че инцидентно има човек, който приказва свободно по всички тези тематики, освен това този човек се окаже един ден притежател на Белия дом, тогава те го слушат не тъй като споделя нещо ново и необикновено, а по противоположната причина - съвсем безнаказано споделя нещо, относително остаряло и обикновено.

По-интересното тук даже не е самият феномен Тръмп, а човешките усеща и рефлекси, които направиха този феномен вероятен. Факт е, че хората във война - извинете за очевидността - желаят мир. А мирът е завръщането на нормалността. Тази, която е преди войната. Достатъчно е да си напомним по какъв начин се държи целият свят след Първата и Втората международна война: всякога, в продължение на десетина години, има интервали на опити за връщане към предходната ера - във всички дребни неща и детайлности. И едвам след тази пауза международната история се реалокира някъде по-нататък.

Ето един от парадоксите на идеологията, наречена консерватизъм (а Тръмп безспорно е един от нейните неволни естествени символи). Консерватизмът постоянно е придвижване напред, към излизане от ерата на следващото безумство на либералите. Но това придвижване наподобява като опит за връщане към предвоенното и дореволюционното минало - просто тъй като хората са устроени по този начин и желаят именноо това.

И тук от огромния идеолог на нашето време Доналд Тръмп очакваш всевъзможни откровения– да вземем за пример към коя година да се върнем. Когато хората в Съединени американски щати и освен там правеха каквото си желаят и говореха свободно, споделяха каквото си мислят.

Но по-късно стартират компликациите, тъй като няма идеални предходни столетия. Повтаряме: цялата настояща нечистотия е пусната основно през 90-те години. Достатъчно е да прочетете колкото се може повече книги на американеца Майкъл Крайтън (и тези книги са най-вече от 90-те), който стартира кариерата си с изложение на “Джурасик парк ”, и ще видите там прототипите на доста ужаси, които по-късно стартират да задушават живота на хората. И побеснели учени, които отприщват динозаври или облаци от наночастици върху нас, и гневни феминистки, и фалшификатори на науката във връзка с изменението на климата, и доста други.

Значи ли това, че през 80-те е било хубаво? Ясно е, че е по-добре от в този момент. Но тук стартират разликите на хората по народност. Да кажем, че за един твърдоглав 100% републиканец в Съединените щати 50-те години се считат за златната епоха, само че я се пробвайте да го обясните това на нас, китайците или африканците. Нуждаем от доста надарен човек, който е кадърен в световен мащаб да предложи на хората метода на живот, който те желаят. Друго нещо е, че този човек надали ще успее да събере 83 милиона клиенти дневно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР