Етерично масло тамян приготвя чрез парна дестилация на дървесна смола

...
Етерично масло тамян приготвя чрез парна дестилация на дървесна смола
Коментари Харесай

Етерично масло тамян превъзхожда ефективността на химиотерапия при унищожаване на ракови клетки

Етерично масло тамян подготвя посредством парна филтрация на дървесна смола Boswellia Carteri. Много ароматерапевти и естествени лечители от целия свят употребяват това необикновено етерично масло за лекуването на голям брой здравословни проблеми.

То може да бъде доста потребно в работата с инфектиране, зараза и прибързано стареене.

И това е забавно: Ниски дози аспирин понижават с 20% риска от рак на гърдата!
В допълнение към това, то също по този начин успокоява храносмилателната система, усъвършенства имунната система и усъвършенства психическото здраве.
Докато всичко това звучи впечатляващо, най-хубавото занапред следва. Едно скорошно изследване откри, че тамянът може да бъде по-ефективен от химиотерапия, защото не провокира никакви странични резултати, не унищожава здравите тъкани или кафези и е в положение да убива раковите кафези, които са резистентни на химиотерапия.

Тамянът - мощен рак герой

Според изследване, извършено в Университета на Leicester (UK), тамяновото масло съдържа химично съединяване, наречено ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина (AKBA), която има способността да унищожава раковите кафези. Изследователите споделят, че може да бъде доста потребна при лекуването на рак на простатата, яйчниците, гърдата и дебелото черво.

Те също по този начин прибавят, че ACBA даже може да бъде ефикасна при лекуването на крайния стадий на рак на яйчниците, което е извънредно мъчно да се лекува.

Освен това, изследването демонстрира също, че тамянът може да унищожи ракови кафези, които не се въздействат от химиотерапия. Докато учените означават, че е налице нужда от спомагателни проучвания, които да удостоверяват тези невероятни резултати, те също по този начин декларират, че потреблението на тамяново масло за битка с рака наподобява доста обещаващо.

Как да употребявате етерично масло от тамян?
За локално приложение се предлага да се разреди етерично масло тамян с масло-база, като да вземем за пример кокосово масло или масло от жожоба. Друг вид - да го добавите към дифузера за поощряване на възприятие за успокоение и лекост и при проблеми с дишането.

Въпреки, че тамянът не провокира странични резултати, само че бременни дами би трябвало да заобикалят потреблението му, защото има мощни менструационно симулиращи и стягащи свойства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР