Естонският клон на Данске банк е изпрал 30 милиарда долара

...
Естонският клон на Данске банк е изпрал 30 милиарда долара
Коментари Харесай

Естонска банка е изпрала 30 млрд.

Естонският клон на " Данске банк " е изпрал 30 милиарда $ през 2013 година, което е връх за такава дребна банка, оповестява Financial Times. Водещото издание се базира на отчет на косултантската компания Promontory Financial.

" Обемът на транзакции, осъществени от нерезиденти, сложи през 2013 година връх, достигайки към 80 хиляди интервенции на сума към 30 милиарда $ ", написа вестникът.

Отбелязва се, че толкоз огромно количество пари е прекомерно огромна сума за дребна банка. В същото време ФТ оповестява, че не всички транзакции са подозрителни. Банката има намерение по-подробно да изучи обстановката.

По-рано бе обявено, че естонската прокуратура е почнала следствие за пране на пари от чиновници на " Данске банк ". Сигналът е подаден от интернационалния финансист и вложител Уилям Браудер. Той е някогашният шеф на юриста Сергей Магницки, който беше погубен. Браудер беше огромен вложител в Русия в интервала от 1995 до 2007 година В момента живее в Лондон и води битка с администрацията на президента Владимир Путин. В Русия вложителят е разгласен за интернационално търсене.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР