Естония предлага забрана за внос на петролни продукти от Русия,

...
Естония предлага забрана за внос на петролни продукти от Русия,
Коментари Харесай

Естония напълно забранява вноса на руски петрол

Естония предлага възбрана за импорт на петролни артикули от Русия, изпреварвайки с 2 месеца крайния период, подложен от Европейски Съюз в най-новия пакет наказания. Ако държавното управление в Талин утвърди публично това решение, мярката ще влезе в действие от 5 декември, заяви пред локалната медия Postimees министърът на външните работи Урмас Рейнсалу.

Съгласно настоящите общоевропейски решения за наказания - суровите нефтени артикули, създадени от битуминозни минерали, могат да се внасят в Европейски Съюз от Русия до 5 декември, а други нефтени масла - до 5 февруари 2023 година Тези решения са годни, в случай че търговците са подписали договорите преди 4 юни.

Въпреки че от лятото в Естония не се внася нефт от Русия, съгласно митническите заявления някои компании внасят горивни и други петролни артикули на стойност милиони евро, написа Postimees. Те смесват подобаващи моторни горива в Естония, с цел да скрият произхода им. Медията откри още, че Талин е разрешил така наречен естонска скица за разбъркване - т.е. разбъркване на гориво от Русия и гориво със документ на Европейски Съюз.

Сега Прибалтийската република стопира целия импорт на нефт от декември. " Европейски Съюз откри еволюционен временен интервал за налагането на наказания върху вноса и преноса на съветски недопечен нефт и петролни артикули, който завършва през февруари идната година. Осъзнахме, че заради географското състояние на Естония - близостта на Русия до нашите пристанища - преносът към момента продължава. Позицията на Естония постоянно е била това да бъде прекъснато допустимо най-скоро ", акцентира Райнсалу.

" Предвид обстоятелството, че Рийгикогът (естонският парламент) разгласи режима на Путин за терористичен и войната навлезе в нова, по-кървава фаза, държавното управление взе кардинално решение предходната седмица и се надявам, че ще бъде взето и публично решение. Това значи редуциране на преходния интервал - от 5 декември преносът на съветски нефт и петролни артикули в Естония би трябвало да бъде изцяло спрян ", удостовери министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР