Руският президент Владимир Путин положи клетва на пищна церемония в

...
Руският президент Владимир Путин положи клетва на пищна церемония в
Коментари Харесай

Владимир Путин положи клетва за петия си президентски мандат

Руският президент Владимир Путин постави клетва на обилна гала в Кремъл за рекорден пети мандат. 71-годишният политик ръководи от началото на века, като през март си обезпечи нов шестгодишен мандат, откакто завоюва президентските избори без действителна съпротива.

През 2020 година Путин промени Конституцията на страната, с цел да може да получи правото на два спомагателни шестгодишни мандата, което значи, че той може да остане на власт на доктрина до 2036 година, когато ще е на 84 години.

На церемонията нямаше представители на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Германия, Полша и Чехия. Франция, Унгария и Словакия имат желание да изпратят свои представители на събитието, с цел да поддържат информационните канали отворени. Българският дипломат в Москва Атанас Кръстин пропусна церемонията.

24 години откакто за първи път застана отпред на Руската федерация, Путин още веднъж съблюдава тържествения протокол и беше посрещнат в залата " Св. Андрей " в Кремъл.

" Гледаме напред с убеденост, планираме бъдещето си, обрисуваме и към този момент изпълняваме нови планове и стратегии, които имат за цел да създадат нашето развиване още по-динамично и още по-мощно. Ние сме обединен и популярен народ и дружно ще преодолеем всички трудности, осъществяваме всичко планувано. Заедно ще победим ", съобщи Владимир Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР