Естественият подбор винаги успява да надхитри опитите на човечеството да

...
Естественият подбор винаги успява да надхитри опитите на човечеството да
Коментари Харесай

Какво е това – нова пандемия? Естествен подбор? Или просто триумф на тъпотата

Естественият асортимент постоянно съумява да надхитри опитите на човечеството да го избегне. Винаги. И то, несъмнено, става благодарение на самото човечество, което нормално е в ролята на самопрострелял се в крайници. 

Помните ли когато си мислехме, че неналичието на достъп до информация е основна и че с неограничената информация на интернет човечеството ще се самоусъвършенства?

Е, не познахме. 

Да гледаме позитивно на нещата и да си кажем, че просто живеем в поврат сред две обществени столетия, които – като тектонични плочи – би трябвало да се сблъскат и с тропот да се наместят една по отношение на друга. Сега трясъкът ни се коства апокалиптичен, само че след него, вместо да измрем, ще се събудим в едно по-спокойно и подредено време. 

Е… има и различен сюжет, само че да не задълбаваме в мрачни мисли…

Ето, че се случи – на 1 април CDC (Центърът по надзор на болестите в САЩ) разгласи, че за първи път човек се е заразил с птичи грип. Силно заразният вариант H5N1 е открит в човек. 

Това несмущаемо може да е началото на нова пандемия. 

Повече информация ТУК ↓↓↓

Highly Pathogenic Avian Influenza A (H5N1) Virus Infection Reported in a Person in the U.S.

При състояние, че още с почването на коронавирус пандемията, същото това човечество беше неведнъж предупреждавано, че с метода си на живот провокира ориста. Колкото повече се завират в дивото, с цел да секат дървета за пасища и строителство, толкоз повече съкратяват буферната зона сред дивото и индивида. И надлежно се връщат оттова с вируси, които са непознати за човешката имунна система. 

Както беше и със самия коронавирус, апропо – прилепите са се пригодили да живеят с този вирус, който се оказа палач за милиони хора по света. 

Ние обаче имахме различен проект за бъдещето. Решихме, че би трябвало да дадем дума на плсоскоземци, антиваксъри всевъзможни други анимационни герои, които да печелят известност на тематика „ другата позиция “ и „ сèки самичък си преценява “. 

Защо? Защото… $$$.

Екзотичните (да се чете „ ненормалните “) отзиви докарват повече фенове пред тв приемниците, тъй като индивидът е генетично съдбоносен да бъде сеирджия. 

Продуцентите желаят повече лица, залепени за тв приемниците, тъй като повече лица = повече $$$.

И оттова рупорът на обществените медии усилва и в допълнение изражда посланията; става тотална каша и вместо напредък, човечеството се зарови в декаданс. 

Поне видяхме какво става, когато дадеш опцията на всички да си изричат мнението пред целия свят и те решат, че могат и би трябвало да го споделят всекидневно. 

В България ситуацията е по-страшно, в сравнение с доста други места. Тук е празненство на лоботомията. Тук най-прекият път към славата и парите е посредством обществено излагане (Ту либу дибу даучу) или посредством обществено шерване на екзотично звучащи неистини, маскирани като „ другата позиция “.

Последиците са дълготрайни, само че дълготрайното мислене не ни е мощ. 

Хора, страдащи от дълготрайни вреди от ковида, не си признават, настояват, че е от неприятен живот. Лично наранени от гибел от пандемията не престават да се подиграват, потвърждавайки, че всичко е ПЛАНдемия. 

Тоест, тук ситуацията е изключително рисково. И това – на прага на нова помитаща животи болест. Ако стартира нова пандемия, не знам… стягайте се за емигриране, тъй като тук ще е мор. Десетки хиляди умряха от коронавирус, през днешния ден тия, дето горят маски, викат: „ къде са труповете, дето щяха да се търкалят по улиците? “, макар че най-вероятно или са персонално наранени, или познават някой, чието семейство е наранено то коронавирус гибел. И се хилят. Смешно им е. Те в действителност, не се ли спънат в мъртвец на улицата, няма да са получили „ доказателство “. А и тогава не е доста несъмнено – ще се усъмнят, че е „ режисура “. 

Това ви чака. И не си мислете, че ще се имунизират или ще носят маски. Точно противоположното – на инат ще ви се подиграват, кашляйки ви в лицата, а по отношение на ваксините… те към този момент за елементарните ваксини в детска възраст скачат, камо ли за нови. 

Тук ще почнат остарели и забравени заболявания да се връщат. Туберкулоза и чума ще завъдим скоро, тъй като имунизациите „ чипират “ или са отрова на Бил Гейтс. 

Но… както казахме първоначално, естественият асортимент постоянно съумява да надхитри опитите на човечеството да го избегне.

Всичката информация е на тепсия пред нас, би трябвало единствено да я прочетем. Безплатна е. Но ние – груповото локално население – взехме решение, че е по-интересно да четем подправени вести, щото звучат по-интересно, сграбчват ни страстите (а на нас това ни би трябвало, нали сме първосигнални, само на равнище страсти функционираме). Решихме да загърбим знанията, тъй като не звучат в синхрон с гласовете в главата ни. И, несъмнено, взехме решение, че би трябвало да се залеем с още повече риалита, вести за напомпани гърди и джуки, инфлуенсърски драми и тресавище от ирелевантно наличие, маскирано като осведомително поле. 

Искам да кажа, че „ осведомителното поле “ в никакъв случай преди не е било толкоз кафяво. Стъпвайте деликатно и се пазете изключително доста от хората, които с кеф скачат в кафявите торти и ги пляскат в близост. 

Но е реалност, че интернет има неограничени запаси за познания. Но…

… само че всеки употребява ресурсите съгласно личния си потенциал, потребности и да… стремежи – също. 

Резултат? 

Ще се отваря от ден на ден пропастта – знаещите и можещите ще стават все по-знаещи и можещи, а незнаещите и неможещите… схванахте концепцията. 

Но незнаещите и неискащите да знаят стават болшинство. Което води до емиграция на другите. 

И така… ловенето на балъци стана нова специалност. Искам да кажа, то постоянно си го е имало, де, само че в такива размери – не. Сега си е специалност. Реклами, хомеопати, био-тарикати, тик-токъри, инфлуенсъри; станаха по-печеливши от телефонните измамници и кварталните дилъри. 

За политиците… да не приказваме. Те са черешката на тортата, когато приказваме за ловенето на балъци като специалност. Такъв популизъм не е съществувал в България евентуално от най-първия ден на парламентаризма. 

И ето ни – сред две войни, всяка от които заплашва да стане световна; на прага на нова пандемия (дано не, но…); в следващата парламентарна рецесия, гледаме хората, които са определени да ръководят страната, да си играят на стражари и апаши и да се замерят със словесни ак*та, като маймуни. Докато единствено, който не го мързи, не е почнал да изкарва пари с машинация, а защитните сили на обществото да се пази самò са като имунната система на четиридневен мъртвец. 

____________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР