eSports индустрията не просто бележи тотален ръст за последните години,

...
eSports индустрията не просто бележи тотален ръст за последните години,
Коментари Харесай

Исландия обяви програма за обучение на eSports треньори

eSports промишлеността не просто бележи цялостен растеж за последните години, ами явно е във своя напредък на развиване. В момента ползата към електронните спортове е осезателен и измежду аудиторията, и измежду платформите за спортни залози, и даже измежду вложителите и държавните структури в разнообразни страни. Всички, които обичат да залагат на eSports събития, могат да го вършат сполучливо, бързо и елементарно в, където апропо програмата на тази спортна дисциплинираност нормално е много богата. А всички, които се интересуват от промишлеността на електронните спортове на едно по-високо равнище, могат да останат с нас, с цел да ви разкажем по какъв начин тя е на път да поеме по нов курс не къде да е, а в Исландия.

Исландия постоянно е била страна, типична със своите ексцентрични подходи в прокарването на политики и държавна регулация. Точно по подобен метод – ексцентричен – тя взема решение да се бори по едно и също време с безработицата в страната, и за напредъка на локалната промишленост на електронните спортове. Как тъкмо може да се случи това ли?

Чрез основаване на специфична стратегия за образование на треньори по eSports! Само преди няколко месеца от Социалното министерство на Исландия взеха решение взаимно с националната eSports асоциация да се започва 6-месечна стратегия за подготовката на бъдещи треньори в електронните спортове. В програмата са вложени над 60 хиляди евро, а също така тя е насочена към хора, които неотдавна са изгубили работата си и имат интерес към треньорската активност или съответно към електронните спортове.

Представители на Националната eSports асоциация в Исландия разясниха тази стъпка към разпространение на спорта от страна на държавното управление като революционна. Те одобриха повече от задушевно решението на Социалното министерство да привлекат към образованието точно хора, които сега имат потребност от работа. Според представителите на асоциацията това е опция освен да се отворят нови работни места, само че и да се огледа на електронните спортове под един нов ъгъл. В момента известността им в страната не е толкоз огромна, само че пък с сходна крачка на обществените министри в Исландия те ще станат част от националния състезателен бранш. Според Социалното министерство пък програмата ще даде мотивация на състезателите от eSports дисциплината повече убеденост и мотивация за идните им надпревари. Когато се обръща внимание на всеки спорт, та въпреки и толкоз характерен, участниците в него се усещат по-значими, а от там и по-амбицирани да показват страната си уместно на интернационалните шампионати.

Безспорно Исландия за следващ път сподели на целия свят по какъв начин се прави – да се подсигурят безработните и по едно и също време с това да се разпространява новото и особеното. С неспокойствие чакаме да забележим по какъв начин ще приключи програмата по образование на eSports треньори и дали тя ще изстреля напред националните състезатели от Исландия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР