Ескалацията на протеста снощи стана оправданието на ГЕРБ да не

...
Ескалацията на протеста снощи стана оправданието на ГЕРБ да не
Коментари Харесай

Сблъсъците снощи – причина за оставането на ГЕРБ


Ескалацията на митинга нощес стана оправданието на ГЕРБ да не подават оставка и в никакъв случаи да не позволяват ново държавно управление. Това стана ясно от думите на депутата Тома Биков, който прочете декларация от името на група при започване на днешното съвещание на Народното събрание. Очаквано, конфликтите сред полиция и протестиращи през вчерашния ден, бе съществена тематика в пленарна зала.

След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка, тъй като в случай че това стане, би означавало, че всяко държавно управление може да бъде свалено от престъпния контингент. За нас този спор завърши. От тук нататък започваме спор за привикване на Велико Народно заседание, разгласи Биков.

ГЕРБ поддържа дейностите на полицията, добави той. Очаквано, ръководещите упрекнаха президента Румен Радев и „ Отровното трио “ за ескалацията на напрежението и вандалските прояви.

" Един от уредниците на митинга прикани да дойдат винкелите. През цялото време президентът Радев приканва за радикализация на митинга. Вчера тази радикализация се случи. Всички видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на престъпния контингент и които нападнаха освен постройката на Народното събрание, само че и служителите на реда, които опитваха да охраняват дневния ред ", сподели Биков.

Чу се и познатата теза, че Васил Божков заплаща на част от протестиращите. " Ние знаем кой стои зад агитките. Излезе законно записан диалог, в него се чува по какъв начин споделя че може да мести хора от едно място на друго. Това бяха тези хора. Човекът се споделя Васил Божков ", разгласи депутатът от ГЕРБ.

Според Биков, работата на ГЕРБ в този момент е „ да успокоим всички наши членове и симпатизанти и да върнем политиката в нейния естествен тип “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР