Есента е един от най-трудните периоди за организма. Това важи

...
Есента е един от най-трудните периоди за организма. Това важи
Коментари Харесай

Как да подготвим тялото си за зимата

Есента е един от най-трудните интервали за организма. Това важи изключително за актуалната влажна и студена есен, която идва незабавно, след извънредно горещо лято.
Всички характерности на това внезапно изменение на климата се усещат най-вече от хора с отслабен имунитет, болести на сърдечно-съдовата система, болести на ставите.
И макар, че в този момент времето се е нормализирало малко, следствията от измененията през септември до октомври, все припомнят за себе си.
Скоро ще стартира и самата зима, която ще донесе мраз, инфекциозни болести и нови затруднения на хроничните болести.

Всичко, което се случва в околната среда, безусловно се отразява на хората.
В началото имаме така наречен време, което учените назовават ​​фронтално.
Тоест човек е нападнат едновременно от всички отрицателни фактори - мощен вятър, висока мокрота, внезапно понижаване на атмосферното налягане и висока облачност. Всеки от тези съставни елементи, самичък по себе си има негативно влияние, върху организма и изключително върху сърдечно-съдовата система.

Тялото ни се бори да се приспособява
То прави това основно за сметка на кръвоносната система. Сърцето стартира да работи по-бързо, с цел да обновява по-често кръвта в съдовете. Натоварването, върху него се усилва няколко пъти. Съдовете интензивно работят с него. За да издържи на такова натоварване, сърдечно-съдовата система взема „ сила “ от други органи.
Общите защитни бариери на тялото са отслабени, хроничните болести се обострят. Така цяла „ навалица “ от най-разнообразни инфекциозни болести чакат комфортен миг да „ ударят “ организма ни.
Тялото реагира по собствен метод на есенното време. Това, става основно, посредством мозъка. Липсата на слънчева светлина, топлота, утежняване на общото положение на тялото въздействат, върху душeвността по подобен метод, че човек желае да се скрие някъде от действителността, да откри източник на наслада в нещо друго. Най-често, това прави това с алкохол или мазни храни.
И това още веднъж е в допълнение натоварване на сърцето и кръвоносните съдове.

Есенното „ физическо безучастие “ е сериозна опасност за човешкото здраве, през есента
Ако напролет и лятото, хората постоянно излизат измежду природата или посещават лятна вила, то през студения сезон, те се пробват да се скрият надалеч от влага и мраз. Те се „ крият “ доста постоянно пред тв приемника, компютъра, книгата или вестника. Всички тези неща имат способността да лишават доста повече време, в сравнение с сме възнамерявали.
Човек нормално отделя в допълнение време от съня - най-естественото средство за възобновяване. В същото време диетата, от ден на ден е доминирана от храни с високо наличие на протеини и мазнини. Това от своя страна води до сезонно наддаване на тегло и още веднъж до нараснал стрес над сърдечно-съдовата система. Оказва се следващият обаян кръг.
Следва продължение…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР