Есенният сезон се характеризира не само с ветровити нощи, пожълтели

...
Есенният сезон се характеризира не само с ветровити нощи, пожълтели
Коментари Харесай

Как да се преборим с есенния косопад?

Есенният сезон се характеризира освен с ветровити нощи, пожълтели листа, красиви пейзажи от умиращата природа и последните топли дни за излет през годината. Това е време на доста промени в човешкия биологичен часовник, чиято цел е да се пренастрои към нестабилните климатични условия на преходния интервал сред лятото и зимата. За дамите този интервал може да бъде изключително тежък освен заради постоянно обсъжданите есенни депресии, само че и заради личната им коса. Интензивният есенен косопад е създавал усложнения и неприятни преживявания на не една и две дами. Какви са методиките да се оправим с него съгласно мнозина специалисти?

Хидратация

През есента ветровете се усилват, и се редуват с дъждовни и мъгливи дни. Нестабилните промени във влажността на въздуха водят до изсъхване на косата и кожата. Особено податливи на начупване и раздробяване са изтощените от стрес или боядисване дълги женски коси. По време на този сезон постоянните хидратиращи маски за коса (да се ползват най-малко 3-4 пъти седмично), балсамите и овлажняващите масла за коса (кокосово и масло от авокадо да вземем за пример, или елементарен зехтин) са безусловно нужни за всяка жена.

Натурални артикули

Синтетичните химически съставки в доста козметични артикули способстват за по-бързото рухване на косата. В есенните дни предпочитайте натурална козметика, билкови шампоани и колкото можете повече естествени съставки (натурални масла, зехтин, шампоани от коприва и алое и доста други).

Потъмняване на косата

Тази стъпка е изключително значима за дамите, които боядисват косите си. През лятото доста от нас залагат на светлите цветови нюанси поради мощното слънце. Със захлаждане на времето обаче е належащо да избирате по-тъмни нюанси от обичаната си багра. За дамите, избрали светлорус цвят на косата, верният избор може да бъде тъмнорус или златисто-кестеняв колорит. Нюансите на кестенявото се задържат по-дълго по космения фоликул, заради което те изискват по-рядко боядисване за опазване на цвета. А през есента е належащо да заобикаляме всяка непотребна процедура, която би могла да докара до увеличаване на косопада.

Изграждане на размер

Когато настъпят късните септемврийски дни и температурите в страната внезапно паднат, влажността на въздуха внезапно спада. Това се отразява непосредствено върху косата и укрепва косопада, като поддържа косата в сплескано и накъсано положение. Затова е добре да изберете естествен артикул, който да оказва помощ да изграждате и поддържате размера на косата си. Подсиленият размер оказва помощ на космения фоликул да задържа по-голямо количество влага, заради което косата става по-здрава и блестяща.

Дълбоко разчистване

По време на есенния сезон предлагаме да вършиме надълбоко разчистване на косата с натурални артикули през една-две седмици, с цел да избегнете преомазняването на скалпа – една от основните аргументи за есенния косопад. Изчиствайте кожата на скалпа деликатно, тъй като по този начин ще намалите доста темпа и количеството на опадалите косми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР