Нова занималня за образователна интеграция на 20 украински деца се

...
Нова занималня за образователна интеграция на 20 украински деца се
Коментари Харесай

Лятна занималня за украински деца заработи във Варна

Нова занималня за просветителна интеграция на 20 украински деца се сътвори във Варна. Групата беше образувана през месец май и ще продължи до края на месец октомври 2024 година

Украински възпитаници, записани в български учебни заведения от (1-ви до 7 клас) ще посещават три пъти седмично занималнята. Педагози и експерти ще им оказват помощ в учебната подготовката и в рационализиране на  езиковите знания по българския език. 

Занималнята е третата подред, която през последните две години се осъществя с финансовата поддръжка на Обществен дарителски фонд за Варна в границите на самодейност " Подпомагане на просветителната интеграция на украинските деца във Варна, България “, чрез  Програмата " Глобални предизвикателства-местни решения “, ръководена от Академията за развиване на филантропията в Полша  (5/GCLS-UA/2024 ).

Учебната стратегия и експертите за занималнята са обезпечени посредством партньорство със Сдружение " Енерджи “, специалист в интеграцията на украински фамилии във Варна.

През летните месеци юли и август занималнята ще се трансформира в Play Hub благодарение на аниматори и учители, които ще провеждат спортни игри навън и клуб за настолни игри.

Планират се взаимни културни действия и за родителите на украинските деца, както и взаимни спортни игри и ролеви занимания с български деца за превъзмогване на предразсъдъците и основаване на благоприятни условия за обществени мрежи и по-лесна акомодация на украинските деца живеещи във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР