Есен. Германската полиция е извършила мащабна акция срещу организираната престъпност

...
Есен. Германската полиция е извършила мащабна акция срещу организираната престъпност
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Германската полиция е извършила мащабна акция срещу организираната престъпност

Есен. Германската полиция е направила огромна акция против проведената престъпност в шест града в провинция Северен Рейн-Вестфалия в събота вечер, предава Deutsche Welle .
В акцията са взели присъединяване към 1 300 служители на реда в градовете Дортмунд, Есен, Дуйсбург, Бохум, Реклингхаузен и Гелзенкирхен.
Властите обявиха, че акцията е ориентирана против фамилни незаконни кланове от арабски генезис в северозападната немска провинция. Според вестник Bild полицията се e фокусираla върху арабските незаконни синдикати, изключително тези с ливански генезис.
Говорителят на полицията Оливер Пайлер съобщи пред кореспонденти, че координираните акции са почнали в 21 часа локално време (22 часа българско време).
„ Както вършим много постоянно, довечера ревизираме многочислени питейни заведения за наргилета (…), тъй като те действат като убежища за членовете на тези фамилни кланове “, сподели той.
Според известия в медиите клановете употребяват питейните заведения за наргилета, кафенета и хазартни зали за пране на пари и други противозаконни действия.
Десетки хора са били претърсени и са тествани голям брой, като се чака полицията да разгласява публични резултати от акцията в неделя.
Пожарникари, митнически чиновници, членове на службата за събиране на налози и общински служители на реда са взели присъединяване дружно с полицейските отряди. Полицейските сили споделиха фотоси от акцията в обществените медии под надпис " #NullToleranz " (Нулева приемливост – бел. ред.).

Превод и редакция: Юлиян Марков


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР