ЕС възнамерява да използва тази мярка, за да се бори

...
ЕС възнамерява да използва тази мярка, за да се бори
Коментари Харесай

ЕС ще създава база данни с притежателите на биткойни

ЕС има намерение да употребява тази мярка, с цел да се бори с престъпността.
Анонимността и неналичието на надзор на биткойна е проблем за управляващите на доста страни. Уеб-порталът Telegraph заяви, че депутатите на Европарламента са изразили безпокойствие и имат намерение посредством въвеждането на обединен указател да се борят с тероризма и прането на пари.

Базата данни с притежатели на най-популярната цифрова валута ще включва хората, които в миналото са употребявали услугите на обменните бюра и електронните тържища за криптовалути.

Вече са готови поправките и новите моменти, които са включени в Закона за пране на пари. Предвижда се идентифициране личността на тези консуматори и мониторинг за подозрителна интензивност. Депутатите чакат, че тържищата сами ще оповестяват на управляващите за осъществените подозрителни транзакции.

Поправките допускат, всеки електронен портфейл на борсата да има идентификатор, който да дава опция за сравнение с действителната персона. Самата база се планува да бъде основана през 2019 година. Достъп до нея ще имат органите, занимаващи се с финансови закононарушения.

Ако тържищата не изискват идентификация на личността, това ще се смята за укриване на налози. Предвижда се контролиране и на останалите криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР