ЕС се стреми да намали зависимостта си от руските доставкиЕвропейският

...
ЕС се стреми да намали зависимостта си от руските доставкиЕвропейският
Коментари Харесай

Европейският съюз и Египет пред сделка за доставка на газ

ЕС се стреми да понижи зависимостта си от съветските доставки

Европейският съюз и Египет би трябвало да подпишат съглашение по-късно този месец за доставяне на блока с газ, до момента в който Европейски Съюз се стреми да понижи зависимостта си от съветските доставки, съгласно проектодокумент, оповестява.

Двете страни и Израел са подготвени да се спогодят за меморандум за съгласие, когато ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Кайро по-късно този месец, съгласно проектодекларацията. Bloomberg по-рано заяви, че сходна договорка ще включва втечняване на израелския природен газ в египетските преработвателни фабрики, преди да бъде изпратен в Европейски Съюз. Тя може също да съдържа ограничения за попречване на течовете на метан, който е мощен парников газ.

„ Сигурността на доставките на газ е обща съществена грижа “, се споделя в проектодокумента, който към момента предстои на смяна. „ Египет и Европейски Съюз ще работят дружно за постоянните доставки на газ за Европейски Съюз. "

Предложената договорка с Египет акцентира решаващата роля на страната за обезпечаване на продоволствена и енергийна сигурност след нахлуването на Русия в Украйна. Лидерите на Европейски Съюз също по този начин подчертаха капацитета на африканските страни да дават освен втечнения природен газ, нужен за подмяна на съветските изкопаеми горива, само че и зелен водород през идващите години. Блокът цели импорт на 10 милиона тона "зелен " газ от чужбина до края на десетилетието, същото количество, което районът има за цел да създава самичък.

Все отново има опасения по отношение на въздействието върху климата, което тези нови съглашения ще донесат, изключително във връзка с излъчванията на метан, които могат да бъдат 80 пъти по-мощни от въглеродния диоксид в интервал от две десетилетия. Алжир, друга страна, с която Европейски Съюз желае да обезпечава доставки на газ, има гигантско газово находище, което изпуска метан от близо четири десетилетия.

Египет, който ще бъде хазаин на срещата на върха на СОР27 за климата тази година, към момента не е подписал световното заричане за метан - съглашение, подписано от над 100 страни за понижаване на излъчванията на газа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР