ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати в новото 50-ото Народно събрание

...
ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати в новото 50-ото Народно събрание
Коментари Харесай

ЦИК обяви крайни резултати

ГЕРБ-СДС ще има най-вече депутати в новото 50-ото Народно заседание - 68. Втората по бройка парламентарна група ще е на Движение за права и свободи - 47, а трета – тази на " Продължаваме промяната-Демократична България " – 39. 

Централната изборна комисия разгласи окончателните резултати от гласуването за Народно заседание на 9-и юни и какво е разпределението на мандатите. ЦИК заличи от кандидатските листи водача на " ИТН " Слави Трифонов след подадено от него заявление и той няма да бъде депутат, добавя БНР. 

" Възраждане " ще има 38 депутати, Българска социалистическа партия за България - 19, " ИТН - 16, " а партия " Величие " ще е с най-малката парламентарна група -  с 13 депутати. Централната изборна комисия утвърди разбора на несъответствията след повторното въвеждане на данните от протоколите на секционните изборни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от тези протоколи, въведени в районните комисии.

Четирима определени за членове на Европарламента са декларирали предпочитание да бъдат евродепутати и не желаят да бъдат обявявани за членове на Народното събрание – Христо Петров от ПП-ДБ, Ивайло Вълчев от " ИТН ", Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия за България и Станислав Стоянов от " Възраждане ".

ЦИК извърши желанието им и ги заличи от листите на обединенията им в изборите за народен парламент. Освен за Станислав Трифонов от " ИТН ", ЦИК одобри и още четири заявки от претенденти от листите на Движение за права и свободи, и един от ГЕРБ-СДС, които не желаят да бъдат оповестени за определени за народни представители и те бяха заличени от листите. 

А в еднодневен период, т.е. до на следващия ден, определените от два многомандатни региона би трябвало да заявят в ЦИК от кой от тях желаят да бъдат оповестени за народни представители. В тези избори няма определени самостоятелни претенденти. Имената на новите 240 депутати в новото 50-о Народно заседание ще бъдат оповестени от ЦИК най-късно на 16-и юни, неделя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР