ЕС преустановява действието на споразумението за облекчаване на визовия режим

...
ЕС преустановява действието на споразумението за облекчаване на визовия режим
Коментари Харесай

Свършиха лесните визи за руснаци

ЕС прекратява действието на съглашението за облекчение на визовия режим с Русия, само че не вкарва цялостна визова възбрана, заяви унгарският министър на външните работи Петер Сиярто след съвещанието през днешния ден на Съвета на Европейски Съюз по външни работи..

„ Европейският съюз ще прекрати действието на съглашението с Русия, което облекчава издаването на визи, само че няма да бъде наложена обща възбрана за издаване на визи, защото по този въпрос няма единогласие “, съобщи Сиярто във Фейсбук, представен от БГНЕС.

Унгария, дружно с няколко други страни, се е противопоставила на съветската визова възбрана на срещата на министрите на Европейски Съюз в Прага.

" Няколко държави издигнаха глас против това, в това число и аз ", сподели той.

По думите му съглашението, което облекчава издаването на визи, се отстранява след гласоподаване с квалифицирано болшинство. Това значи, че е имало страни, които са били до последно против неговата анулация, само че процедурата не е допускала право на несъгласие.

Източните и скандинавските страни твърдо поддържат възбраната, до момента в който Германия и Франция предизвестиха своите сътрудници, че тя ще бъде контрапродуктивна, заявявайки, че на елементарните руснаци въпреки всичко би трябвало да бъде позволен достъп до Запада. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР