ЕС и Великобритания са отчели днес дълбоки различия в преговорните

...
ЕС и Великобритания са отчели днес дълбоки различия в преговорните
Коментари Харесай

На старта : здраво разминаване между Брюксел и Лондон

ЕС и Англия са отчели през днешния ден дълбоки разлики в преговорните си мнения по съглашението за бъдещите връзки. Това заяви основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние след първия кръг от договарянията, почнали в Брюксел при започване на седмицата.

Засега двете страни се разминават във вижданията си за идентичните условия за активността на дружествата; за правното и полицейското сътрудничество; за обсега на бъдещото споразумение; за разпоредбите за лов на риба.

Барние заяви, че договарянията се водят от общо 620 души в двете делегации.

Главният европейски договарящ добави, че наподобява към този момент последствията от отдръпването на Англия от Европейски Съюз се подценяват. Той даде образец с вноса на коли и медицински произведения в Европейски Съюз от Англия, за които от 1 януари следващата година няма да бъде задоволително да бъдат снабдени единствено с английски документи. Целият двустранен импорт и експорт от следващата година ще предстои на инспекция, разясни Барние.

Следващият кръг от двустранните договаряния ще бъде в Лондон, уточни той. Барние съобщи, че без значение дали до края на годината ще бъде реализирано ново съглашение с Англия, за Европейски Съюз тази страна ще остане комшия, другар и съдружник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР