Ерусалим. Израелските войници са предотвратили опит за проникване на територията

...
Ерусалим. Израелските войници са предотвратили опит за проникване на територията
Коментари Харесай

The Times of Israel: Израелската армия е неутрализирала осем убийци от „ХАМАС“, опитали да проникнат през оградата в понеделник

Ерусалим. Израелските бойци са предотвратили опит за навлизане на територията на еврейската страна от клетка от осем въоръжени мъже на „ ХАМАС “ в северната част на Ивицата Газа по време на граничните конфликти в понеделник, оповестиха от Силите за защита на Израел (СОИ) във вторник, написа електронното издание The Times of Israel .
Всички осем хипотетични терористи са убити в хода на престрелка с бойци от елитната израелска част „ Маглан “, прибавиха още военните.
В понеделник към 40 хиляди палестинци участваха в безредиците край граничната ограда на Ивицата Газа. По последните данни за конфликтите на Министерството на здравеопазването на Палестина от вторник, най-малко 60 палестинци са починали, а още 2771 са ранени в друга степен.
Във вторник Силите за защита на Израел оповестиха, че минимум 24 от убитите от израелската войска палестинци са били разпознати като известни членове на терористични организации.
„ Повечето от убитите са почитатели на терористичната формация „ ХАМАС “, а други са членове на „ Палестинския ислямски джихад “ “, обявиха военните, цитирайки данните от взаимно следствие с разследващата работа Шин Бет.
Израелската войска упорства, че демонстрациите в понеделник, а и предшестващите ги митинги, не са импровизиран национален протест, а проведена от „ ХАМАС “ военна интервенция за реализиране на набези против бойци от СОИ и вероятно над мирни израелски жители, под претенцията за почтени митинги.
Армията уточни, че конфликтите сред воините от „ Маглан “ и осемте почитатели на „ ХАМАС “ са доказателство за това. Според информацията, в ранния следобяд на понеделник, военните „ са получили информация за подготовка на членове на „ ХАМАС “ да пробият граничната ограда “ в северната част на Ивицата Газа.
Екипът на елитната част, тренирана да работи във вражеска територия, е изпратена на мястото малко след 13 часа, описват СОИ.
„ Там, осемте въоръжени терористи започнаха да мятат бомби и гранати по бойците и оградата “, изясняват от армията на Израел.
Запис от охранителна камера, снимала конфликта, демонстрира по какъв начин хипотетичните терористи се крият зад купчина горящи гуми. В момента, в който военните се доближават на джиповете си, към тях полетяват минимум шест експлозива откъм границата.
„ За да ги отхвърлят от границата, бойците са употребявали средства за разпространяване на бунтуващи се тълпи. В отговор, терористите от „ ХАМАС “ са разкрили огън по тях “, се споделя в заявката на израелската войска.
Според командира на елитната част „ Маглан “, щом членовете на палестинската формация са разкрили огън, останалите стачкуващи в региона бързо са избягали от региона.
„ Масите се разпръснаха напълно и по тази причина дадох заповед да се открие огън “, съобщи командирът, чието име не може да бъде разкрито.
„ Войниците действаха професионално, с огромна храброст и акуратност и предотвратиха съществено нахлуване с огнестрелно оръжие против нашите военнослужещи “, продължи той.
В известието си, армията декларира, че проектът на „ ХАМАС “ е бил да „ премине оградата под прикритието на мирните митинги “ и да навлезе на израелска територия. Заключението наподобява се основава на откритите клещи за рязане на тел, револвери, ръчни гранати и експлозиви.
Не излиза наяве какво се е случило с телата на осемте хипотетични терористи и СОИ са отказали да разясняват този въпрос.
В предишното, израелските военни са взимали телата на обвинените, с цел да ги употребяват като разменна монета в договарянията за връщането на телата на двама убити израелски бойци, които сега са скрити в региона на Ивицата Газа от „ ХАМАС “, изяснява израелското издание.
След проваленото навлизане, СОИ също бомбардираха позиции на палестинската формация в северната част на анклава, като използваха танкове и самолети, оповестиха още в понеделник от израелската войска.
Военните оповестиха, че в понеделник е имало общо четири набези с огнестрелно оръжие на палестинци против израелските бойци, както и други четири офанзиви, за които са употребявани самоделни експлозиви.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР