Ерусалим. Главният епидемиолог на Израел Салман Зарка заяви в сряда,

...
Ерусалим. Главният епидемиолог на Израел Салман Зарка заяви в сряда,
Коментари Харесай

Times of Israel: Главният епидемиолог на Израел иска задължителна ваксинация, отговарят му, че това е инструмент на диктаторските режими

Ерусалим. Главният епидемиолог на Израел Салман Зарка съобщи в сряда, че Израел би трябвало да намерения за наложителна имунизация, с която да бъдат пречупени всички, отказващи да бъдат имунизирани против ковид, концепция, която отразява законодателството, което се преглежда в няколко европейски страни, написа The Times of Israel .

„ Мисля, че би трябвало да разгледаме всички благоприятни условия, в това число опцията за наложителна имунизация в Държавата Израел “, сподели Зарка пред Радио 103FM

Той акцентира, че мнението е единствено негово, а не на здравното министерство.

„ Този вид за налагане на ваксина в Държавата Израел, сходно на няколко страни в света, без значение дали в подтекста на законодателството или в подтекста на други средства, би трябвало да бъде прегледан, би трябвало да бъде премислен “, сподели той.

По думите му, спокойния метод към имунизацията в Израел заплашва продължаващия триумф на акцията за бърза имунизация, въведена по-рано тази година.

„ Подходът в Израел, за разлика от някои страни по света, е по-възможен, по-приобщаващ, дава повече време да се оставят хората да вземат своите решения. Има си цена “, сподели той. „ В Израел има 680 000 души, които въобще не са били имунизирани. Непрекъснато се опитваме да стигнем до тях.За мен е напълно ясно, че те не са анти-ваксъри, само че като гледаме какво се случи с нас в четвъртата вълна на епидемията, която засегна неимунизираните повече от другите, би трябвало да се намерения по какъв начин ще бъдат имунизирани такива хора.

Въпреки това той акцентира, че няма да има „ изненадващо “ законодателство, което да постанова имунизацията.

Въпреки това министърът на жилищното строителство Зеев Елкин сподели пред Армейското радио, че има вяра, че наложителната имунизация е запазена марка на диктатурите.

„ Не мисля, че има страна, която да работи по този метод, като се изключи диктаторски страни “, сподели той. „ Възможно е да се насърчи имунизацията или да се даде негативен тласък на неимунизираните, само че не и да се задължава по закон.

Досега единствено Ватикана е наложила наложителна имунизация, само че наподобява към нея ще се причислят и няколко други европейски народи.

Миналия месец Австрия разгласи, че ще направи имунизациите против ковид наложителни от февруари. Страната към този момент беше наложила ограничавания за придвижване на тези, които не са имунизирани или неотдавна възобновени от вируса, като при започване на ноември стана първата страна от Европейски Съюз, която им подреди да останат вкъщи.

Гърция разгласи наложителни ваксини за лица над 60 години, като неимунизираните хора са изправени пред санкции, в случай че не съблюдават разпоредбите.

Следващият канцлер на Германия сподели във вторник съобщи, че ще поддържа предлагането за налагане на наложителна имунизация против ковид за всички през идната година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР