Ердоган направи нещо, което ще разгневи Путин. Турските банки започнаха

...
Ердоган направи нещо, което ще разгневи Путин. Турските банки започнаха
Коментари Харесай

Ердоган направи нещо, което ще разгневи Путин

Ердоган направи нещо, което ще разгневи Путин. Турските банки започнаха да отхвърлят да работят с съветски банки, следвайки сходен ход на институциите в Китай. Те вършат това с цел да избегнат вторични наказания, свързани с пълномащабната инвазия на Владимир Путин в Украйна.

Руският бизнес вестник „ Комерсант “ заяви в сряда, че турските банки са прекратили връзките си с съвсем всички съветски кредитни институции. И са спрели обработката на заплащания, макар че имало изключение за задграничните дъщерни банки в Русия.

Източници на вестника оповестиха, че покупко-продажбите сред турските банки и Русия са усложнени от заповедта на президента на Съединени американски щати Джо Байдън от декември. С която се постановат вторични наказания против задгранични компании, които оказват помощ на Москва във войната. Заповедта на Байдън разрешава на американските управляващи да изключват от финансовата система на Съединени американски щати задгранични банки, които нарушават глобите, наложени против Москва.

Логистичните компании, работещи с Турция, обявиха пред „ Комерсант “, че трансграничните заплащания са станали доста по-сложни. И че се изискват повече данни и документи, с цел да се удостовери, че разпоредбите за наказания не се нарушават.

Източник от банковия бранш на Турция съобщи пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС, че турските институции са „ в режим на изчакване “.

Причината е, че заповедта на Байдън се нуждаела от спомагателни уточнения. Тъй като била „ доста необятно дефинирана “ според разпоредбите на Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Но заповедта е довела до удължение на времето за обработка на паричните преводи. И до случаи, в които средствата се връщат назад или се забавят с дни. Това оповестява организация Блумбърг, базирайки се на банкери, осведомени с въпроса. Изданието твърди, че Турция желае да бъде извадена от интернационалния „ сив “ лист на юрисдикциите. За които се счита, че не са в положение да се оправят с прането на пари, което отблъсква задграничните вложители.

Две китайски банки са разпоредили обзор на съветския си бизнес. И възнамеряват да пресечен връзките си с клиенти от листата със наказания на Съединени американски щати.

И да спрат да дават финансови услуги на съветския боен бранш, показва изданието.
Роман Прохоров от съветската Асоциация за финансови нововъведения съобщи пред „ Комерсант “, че Турция към момента е „ заинтригувана да бъде стоков и транспортен център сред Русия и Европа “. Като зад сегашната невъзможност се крие „ някаква друга игра “.

„ Комерсант “ заяви, че в случай че рисковете се окажат прекомерно огромни за турските банки, единственият ефикасен вид би бил да се открият разплащания с Турция посредством банки от трети страни. Включително от някогашния Съветски съюз или Оперативно-наблюдателно дело.

Междувременно самостоятелната рускоезична осведомителна медия „ Камбана “ заяви, че ходът на западните страни да блокират съветските компании да заобикалят глобите „ към този момент наподобява мощен “. И че в този момент това значи, че

„ Русия има проблеми с най-големите си търговски сътрудници – Китай и Турция “.

„ Камбана “ съобщи, че „ проблеми с интернационалните разплащания би трябвало да се чакат “ и в други страни, които Русия дефинира като „ другарски “. Което може да усили разноските по преводите и цените на вносните артикули.

Източник – Комерсант/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР