Ерата на глобалното затопляне приключи и настъпи ерата на глобалното

...
Ерата на глобалното затопляне приключи и настъпи ерата на глобалното
Коментари Харесай

Антонио Гутериш за промените в климата: Идва глобалното кипене


" Ерата на световното стопляне завърши и настъпи ерата на световното шупване “. Това е декларирал генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, откакто учени са удостоверили, че юли е на път да стане най-горещият месец регистриран в международен мащаб, пише The Guardian, написа " Фокус ".

" Промените в климата са налице. Това е ужасяващо. И това е единствено началото “, е подчертал Гутериш.  " Все още е допустимо да се ограничи повишението на световната температура до 1,5 градуса по Целзий[над прединдустриалните нива] и да се избегне най-лошото изменение на климата. Но това може да се реализира единствено с трагични, незабавни дейности за климата. “Коментарите на Гутериш идват, откакто учени са удостоверили, че последните три седмици са най-горещите от началото на записване на температурите, а юли е на път да се трансформира в най-горещия месец, регистриран в миналото.
-->
Според Световната метеорологична организация (WMO/СМО) и програмата на Европейски Съюз за наблюдаване на Земята " Коперник " световните температури през този месец са сложили нови върхове, които са провокирани от изгарянето на изкопаеми горива и са довели до бурни метеорологични феномени. Постоянното повишение на междинните температури в международен мащаб, провокирано от замърсяването, което задържа слънчевата светлина и работи като парник към Земята, утежнява рисковите метеорологични условия. " Човечеството е на горещия стол ", е декларирал Гутериш на конференция на 27 юли.

" За големи елементи от Северна Америка, Азия, Африка и Европа това е грубо лято. За цялата планета това е злополучие. А за учените това е недвусмислено - виновността е на хората ". " Всичко това е в цялостно сходство с прогнозите и многократните предизвестия. Единствената изненада е скоростта на смяната. Изменението на климата е тук, то е ужасяващо и е единствено началото. Ерата на световното стопляне завърши, настъпи ерата на световното шупване. " Гутериш е призовал политиците да подхващат бързи дейности. " Въздухът не може да се диша, горещината е непоносима, а равнището на облагите от изкопаеми горива и бездействието в региона на климата е недопустимо. Лидерите би трябвало да водят. Край на съмненията, завършек на извиненията, завършек на чакането другите да създадат първи крачка. Просто няма повече време за това.

Все още е допустимо да ограничим повишението на световната температура до 1,5 градуса по Целзий и да избегнем най-лошите последствия от изменението на климата, само че единствено с трагични и незабавни дейности в региона на климата. Наблюдаваме прочут прогрес - устойчиво внедряване на възобновими енергийни източници и някои позитивни стъпки в браншове като корабоплаването, само че нищо от това не е задоволително надалеч или задоволително бързо. Ускоряването на температурите изисква ускорени дейности. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР