Епидемията от коронавирус определено ще нанасе значителни щети на футбола. Консултантската

...
Епидемията от коронавирус определено ще нанасе значителни щети на футбола. Консултантската
Коментари Харесай

Колко милиарда загубиха големите във футбола

Епидемията от ковид несъмнено ще нанасе обилни вреди на футбола. Консултантската компания „ KPMG “ е пресметнала какви ще са те за клубовете от петте най-силни европейски шампионати. Според изчисленията на специалистите общият доход, който няма да попадне в хазната на шампионатите на Англия, Испания, Италия, Германия и Франция, е сред 3,45 и 4 милиарда евро, това оповестява „ Yahoo! News “.

Най-големи загуби ще претърпят клубовете във Висшата лига - към 1,35 милиарда евро, като 800 милиона ще са единствено от телевизионните права. Испанската Ла Лига ще загуби близо 600 милиона евро, Серия А - 450 милиона евро, Бундеслигата - 450 милиона евро, а във френската Лига 1 - 200 милиона евро.

Оценката за загубите е направена преди решението на УЕФА да реалокира Евро 2020 за следващата година. Ако актуалният сезон се доиграе след май, то загубите ще бъдат смекчени. Има вид обаче шампионатите на Италия и Испания да се доиграват чак до месец юли. Българското състезание също е измежду тези които евентуално ще завършат през юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР