Епидемия, война в Украйна, война в Газа и задълбочаващи се

...
Епидемия, война в Украйна, война в Газа и задълбочаващи се
Коментари Харесай

Как конфликтът в Червено море удря по икономиката на Европа

Епидемия, война в Украйна, война в Газа и задълбочаващи се спорове в Близкия изток - европейската стопанска система понесе обилни удари през последните няколко години и в този момент още веднъж поема главната тежест. Този път върху нея се стоварва тежестта на напрежението в Червено море и дейностите на йеменските бунтовници хути, които нападат товарни кораби.

Това към този момент носи съществени загуби за бизнеса, написа в собствен разбор The Wallstreet Journal. Изданието акцентира, че икономическият аспект на казуса визира най-вече Стария континент, за разлика от Съединени американски щати.

Атаките на йеменските бунтовници хути в Червено море към този момент не са ориентирани единствено против кораби, които са израелска благосъстоятелност или са свързани с Израел, както беше първоначално. Това основава опасности за търговията.

Корабите, които минават през Червено море, придвижват към 40 на 100 от стоките сред Европа и Азия. В търсене на по-безопасен маршрут част от плавателните съдове избират за избегнат Червено море и Суецкия канал, като вместо това заобикалят Африка и минават през нос Добра вяра.

Изчисленията на икономисти от Оксфорд демонстрират, че в случай че един транспортен съд пътува от Тайван до Нидерландия през Червено море и Суецкия канал, това лишава 25 дни и половина.

Но в случай че машрутът се промени през нос Добра вяра, пътуването към този момент продължава 34 дни.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР