Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да

...
Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да
Коментари Харесай

31 060 нови Covid случая в Испания, експерти искат 94% ваксинирани

Епидемиолозите в Испания към този момент настояват, че груповият имунитет може да бъде реализиран с имунизирането на 94 % от популацията

31 060 са новите случаи на инфектирани с Covid-19 в Испания. Средната периодичност за страната надвиши максимума на втората вълна и към този момент е 537 случая на 100 000 поданици. При младите в 13 самостоятелни райони надвишава 1 000 случая, а в Каталуния и Кастилия и Леон- над 3 000. Епидемиолозите към този момент настояват, че с увеличението на случаите на разновидността Делта груповият имунитет отстъпва. 

В началото на имунизационната акция се считаше, че груповият имунитет ще бъде реализиран, когато най-малко 70% от популацията е имунизирано и испанското държавно управление пресметна, че тази цифра може да бъде достигната в средата на август. 

Според ръководителя на Испанската асоциация на имунизациите Амос Гарсия обаче, това е „ цифрата, от която би трябвало да продължим да напредваме “, до момента в който не реализираме онази имунологична преграда, която прекъсва веригата от инфекции сред хората, осигурявайки непряка отбрана за неимунизирани лица или лица с нарушен имунитет. 

Това значи, че с увеличение на инфекциите и разновидностите, груповият имунитет ще се реализира към този момент при имунизирането на към 94% от популацията. 

Според Министерството на здравеопазването чак когато по-голямата част от популацията е имунизирано, няма да има нови разновидности, а съгласно математиците доста мъчно ще се стигне до 94 % имунизирани на този стадий в случай, че за децата под 12- годишна възраст към момента няма утвърдена ваксина.

Затова рекомендацията към всички, без значение дали са ваксинирани или не е да продължат да носят маски, да съблюдават обществена отдалеченост и да понижат обществените си контакти, с цел да се понижат и инфекциите.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР