Епидемиологичната обстановка в Сърбия е катастрофална и няма изгледи да

...
Епидемиологичната обстановка в Сърбия е катастрофална и няма изгледи да
Коментари Харесай

Задължителни COVID сертификати и в Сърбия

Епидемиологичната конюнктура в Сърбия е пагубна и няма изгледи да се усъвършенства, заради което Кризисният щаб на страната взе решение да вкара наложителен Covid-сертификат за престой в заведения на закрито, съобщи организация Tanjug. Новото предписание влиза в действие от събота, 23 октомври, съобщи министър председателят на страната Ана Бърнабич.

" Това важи за всички заведения за хранене – пропуските ще бъдат наложителни в заведения за хранене, кафенета, питейни заведения и всички сходни заведения след 22:00 часа от събота, 23 октомври, тъй че никой няма да има право да бъде на закрито без годен пропуск``, сподели Бърнабич на конференция след съвещанието на Кризисния щаб.

Здравните инспектори и общинска полиция ще управляват използването и спазването на ограниченията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Всички действия на закрито ще се правят единствено при наличиет...

Тя изясни, че с изключение на доказателство за имунизация, искащите могат да показват и PCR тест не по-стар от 72 часа, антигенен тест не по-стар от 48 часа и документ за преболедуване не по-стар от 7 месеца. Чужденците могат да показват дигитален документ за Коронавирус на Европейски Съюз
Неваксинирани и забрани

Въпреки затегнатият надзор в западната ни съседка всеобщо не се съблюдават наложените ограничения. Заразените порастват с всеки минал ден, разболяват се главно младежи, а умрелите са десетки. 90% от признатите в интензивни отделения не са имунизирани. " Решението е просто – имунизация, имунизация, имунизация ", съобщи Бърнабич и прикани хората да се имунизират. Тя предложи на имунизираните преди повече от 7 месеца да си слагат трета (бустерна) доза.

Здравните специалисти оферират ново затваряне, само че към този момент липсва единогласие по въпроса. Властите обмислят да наложат наложително носене на маски на закрито и навън, когато не може да се съблюдава нужната отдалеченост, съобщи b92.

Сърбия не е полицейска страна и не може да управлява всички. Затова министър председателят помоли сънародниците си съблюдават актуалните ограничения поради себе си и околните си и прикани към персонална отговорност и взаимност.

" Ако някой желае да си поиграе с това и да измами страната, той не е заблудил страната и Кризисния щаб, той е измамил себе си, родителите си, бабите и дядовците си. Някой ще загуби живота си поради това ", предизвести Ана Бърнабич.

За последните 24 часа Сърбия регистрира 7664 позитивни проби за ковид, а броят на умрелите е 57 души.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР