Епидемиологът проф. Радка Аргирова, съветник на премиера Кирил Петков, ни

...
Епидемиологът проф. Радка Аргирова, съветник на премиера Кирил Петков, ни
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова ни попари. Връща ли се Ковид?

Епидемиологът проф. Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков, ни попари. Тя хвърли бомбата, че Ковид ще се върне наесен и ще ни мъчат два разновидността на Омикрон.

Очаква се един спокоен интервал, като не се приключва наблюдаването на генетичното развиване на ковид и неговите разновидности. Особено ни тревожи обстоятелството, че сега в Южна Африка има два нови разновидността. В момента обаче сме на опашката на пандемията, сподели Аргирова за Българска национална телевизия.

Тя обаче уточни, че при започване на септември евентуално ще има вълна от BA.4 и BA.5 в България - двата нови подварианта на Омикрон в Южна Африка, само че съгласно нея ще бъде по-лека. Най-новите лекарства имат позволение от ЕМА, скоро ще бъдат у нас - до края на лятото.

Освен лекуване имаме и един нов медикамент, който върви като лекарство, само че на процедура е ваксина за лицата, за които не чакаме да развият антитела след имунизация, посочи проф. Аргирова.

Описани са над 200 постковидни синдрома, като всеки един орган от човешкото тяло може да бъде обиден, сподели тя. Относно маймунската шарка, здравният консултант на премиера изясни, че може да се предприеме имунизация, само че тя няма да е обща, а кръгова. Това значи, че се имунизират лица от близкия кръг на потвърдено инфектирани с заболяването.

За хората с изключително тежки болести - трансплантирани, тежки форми на левкемия или с изцяло подтиснат имунитет към този момент има специфична нова имунизация - препарат, който вкарва напряко антитела в организма. Той е част от утвърдените нови препарати против Коронавирус и би трябвало да дойде в България още през лятото. Става дума за към 2000 такива пациенти у нас и за всички тях новаторското лекарство, което съставлява пасивна имунизация, ще бъде обезпечено, разгласи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР