Енергийният министър Теменужка Петкова каза, че конкретните договорености по проекта

...
Енергийният министър Теменужка Петкова каза, че конкретните договорености по проекта
Коментари Харесай

Т. Петкова: Конкретните договорки за отклонение на Турски поток се очакват в следващите месеци

Енергийният министър Теменужка Петкова сподели, че съответните договорености по плана за отклоняване на газопровода " Турски поток " към България се чака да бъдат направени в идващите месеци.

Съгласие втората тръба на газопровода да стига до българската граница беше реализирано на вчерашната среща в Москва на президента Владимир Путин и премиера Бойко Борисов.

" Няма по какъв начин в границите на една такава среща на такова равнище президентът Путин и министър председателят Борисов да извадят по един бял лист и да почнат да чертаят трасета, количества. Това просто няма по какъв начин да се случи. Предстои доста сериозна работа на експертно равнище. Входната точка би могла да бъде на Малкочлар и първият стадий е Малкочлар - надлежно компресорна станция " Странджа ". Това са почти 10 километра инфраструктура, която към този миг е липсваща  и би трябвало надлежно да се построи, след което има инфраструктура, която е налична. По-нататък ще забележим по какъв начин би могъл да се осъществя този план и надлежно да се построи това, което е належащо. Пак споделям, всичко това ще бъде напълно съобразено с европейските правила, с европейските условия ", изясни Петкова. 
Руската компания " Газпром " и българската " Булгартрансгаз " ще дефинират модела на транзитиране и търговия със синьо гориво. Намеренията са европейският лъч на " Турски поток " да зарежда бъдещия газов хъб край Варна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР