Енергийният гигант Газпром обяви, че търсенето от Европа на руски

...
Енергийният гигант Газпром обяви, че търсенето от Европа на руски
Коментари Харесай

"Газпром": Спад в сряда на европейското търсене на руски газ с 25%



Енергийният колос " Газпром " разгласи, че търсенето от Европа на съветски газ е спаднало в сряда с 25%, откакто ден по-рано Украйна разгласи, че ще спре притока на съветски газ през входната точка " Сохрановка ", обвинявайки за това " намесата на окупационните сили в техническите процеси на газовата подстанция ".

Входната газова точка на Сохрановка се намира в Луганска област в Източна Украйна, която е окупирана от съветските войски. " Газпром " съобщи, че търсенето в Европа е спаднало в сряда до 72 милиона кубически метра от 95,8 милиона кубични метра във вторник, което съставлява намаляване с към 25%, съобщи Ройтерс.
Междувременно потенциалът за пренос на съветски газ през Украйна на входната точка Сохрановка спадна на 11 май до нула, демонстрират данни в сряда на украинския оператор на газопровода, представен от Ройтерс.

От " Газпром " обявиха нощес, че е невероятно да пренасочат подаването на съветски газ от Сохрановка през входната точка Суджа, която е на територия, следена от Украйна.

Пренасянето на газ от Русия към Европейския съюз през " Суджа " е механически невероятно, съобщи представителят на " Газпром " Сергей Куприянов. В обява в Telegram Куприянов изясни, че газостанцията в Суджа няма техническа опция да приема газови размери, пренасочен от газовата станция " Новопсков " в Сохрановка. Той акцентира, че преносът на съветски газ през Украйна е избран в съглашение за съдействие, подписано на 30 декември 2019 година, и че Киев е " прекомерно наясно с това ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР