Енергийният бос и медиен монополист Иво Прокопиев отдавна е взел

...
Енергийният бос и медиен монополист Иво Прокопиев отдавна е взел
Коментари Харесай

Конституция за олигархична употреба

Енергийният необут и медиен монополист Иво Прокопиев от дълго време е взел Темида на концесия Разградският подмолен състезател е време да прочете наказателните закони на страната Сега е моментът съдът да покаже може ли да бъдеш наказан, че си споделил истината
Преди няколко години шефът на затворническата библиотека даде паметно изявление за известно ТВ предаване. На въпрос на водещия какво четат най-често лишените от независимост у нас, библиотекарят искрено сподели: „ Какво да ви кажа, търсят най-често професионална литература: Наказателния кодекс и „ Граф Монте Кристо “...

Така де – живеем в пазарна стопанска система, в която търсенето дефинира предлагането. А когато има съществено олигархично търсене на съд по наем, постоянно ще се откри и кой да предложи съответната услуга против уважителна сума. Ето, питайте да вземем за пример другаря Иво Прокопиев, който доста добре ползва пазарните практики по преодоляване на институциите у нас. И от години е съумял да постави каолинова ръка върху черните, че и върху алените тоги у нас*. А те очевидно и много услужливо му играят по свирката.

Но да се върнем на описа за професионалната литература на пандизчиите, които очевидно за разлика от олигарха са разбрали, че в тоз живот е най-важно да се чете. При това с схващане. Но не и Прокопиев. Той без терзание изпраща прессъобщения, от които излиза наяве, че или не схваща Конституцията и законите на страната, или по-скоро ги пояснява както желае.

" Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да употребяват парламентарната естрада и достъпа до националните медии за разпространението на клюки и явни неистини ", написа Прокопиев. И приканва ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и още трима депутати от придвижването Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов, " в случай че са толкоз ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да потвърдят в съда неуместните си изказвания ".

Как да си преведем тези прекомерно несвързани полу-юридически закани от страна на медийния олигарх към народните представители? Най-простото пояснение би било, че е неграмотен в региона на нормативната уредба на страната и по тази причина прави очевидни в действителност неточности в кървавото си писмо. Защото съгласно член 70 от Конституцията на страната

имунитетът на депутатите ги пази от наказателно гонене единствено при изявления и дейности,

свързани със статута им на народни представители. Демек (ако използваме стилистиката на другаря Прокопиев) всеки може напълно умерено да си заведе не едно, а двеста цивилен каузи против който си желае народен представител, а въпросният имунитет няма да послужи за нищо на парламентариста.

Енергийният необут и медиен монополист прочее добре знае това. Той има дълготраен опит в бомбардиране на правосъдната власт и правото у нас и не един или два пъти е успявал да минира раздаването на правдивост. Тогава за какво по този начин лаишки лъже в писмото си? Защото може и се усеща безнаказан. А обяснението на какво се дължи възприятието му на безотговорност го дадоха четиримата народни представители, нарочени от Прокопиев.

На брифинг в коридорите на Народното събрание те, в коментар на тематиката, обясниха, че издателят " владее правосъдната система " и това най-ясно е лъснало откакто спецпрокуратурата не е протестирала оправдаването му от съда по делото " ЕВН ".  " Още не сме получили отговор за какво не се апелират делата на Прокопиев. Той може да осъди всеки в своята правосъдна система ", съобщи Карадайъ. Фактите потвърждават това. Например всеки може да ревизира в Google (по образеца на прокопиевите проксита във властта) какъв брой следствия са оповестени у нас за връзките на олигарха с най-различни елементи на правосъдната власт в страната. То не са съдийски съюзи, адвокатски адвокатски фирми за бързо реагиране, че даже и прокуратура на каишка, която с едно свое безучастие изпраща в кръглата директория каузи за милиони против Прокопиев.

Затова човек, който е

обяздил Темида като расова жребица,

няма скрупулите и да я употребява против тези, които му основават проблеми. Няма смисъл да припомняме, че олигархията обича тишината и тъмнината, по тази причина медийния олигарх очевидно се изнервя всякога, когато някой насочи прожекторите към тъмната му империя от власт и мръсни пари. А Движение за права и свободи от години към този момент му лазят по нервите с настойчивите си старания страната най-сетне да влезе в ролята си на бранител на публичния интерес и да въздаде правдивост за стотиците афери на разградският състезател.

И в случай че би трябвало да се върнем към историята със пандизчиите, май е време Прокопиев да стартира да чете наказателните закони в страната. Защото както помним от доста години, „ Граф Монте Кристо “ от дълго време я е назубрил с кориците. И когато стане доста напечено у нас, като един магьосник духва към по-топли (но не с решетки) места, с цел да се завърне още веднъж по-късно превдварително решен като розовобузест продавач на неистини.

*В България магистратите наложително се явяват в зала с роба. За съдиите тя е черна, а за прокурорите – алена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР