Енергийните експерти Иван Хиновски и Мирослав Севлиевски коментираха в Интервюто

...
Енергийните експерти Иван Хиновски и Мирослав Севлиевски коментираха в Интервюто
Коментари Харесай

Защо цената на газа се понижи? Лъч надежда от експерти

Енергийните специалисти Иван Хиновски и Мирослав Севлиевски разясниха в „ Интервюто в Новините на NOVA ” доставките на газ за България и цената на синьото гориво у нас. Според тях мотив за по-ниската цена за ноември, която желаеха от „ Булгаргаз ”, са понижените цени на тържищата.

„ Пазарът доближи засищане на потреблението ”, безапелационен беше Иван Хиновски. По думите на специалиста огромното ползване на газ е било в интервала до септември тази година, когато Западна Европа е пълнила газовите си складове като нашето в Чирен. „ Вторият фактор е, че „ Газпром ” изгуби силата си на въздействие от геополитическа позиция ”, твърди още Хиновски.
-->
„ Голямото нещо, което се случи през последните месеци вследствие на войната в Украйна и идващата инфлация, е покачването на лихвите в Америка ”, безапелационен е Мирослав Севлиевски. Той добави, че постоянно, когато лихвите там се повишат, цените на суровините падат.

Според Иван Хиновски посоката, в която се движи българският газов пазар, е добра и вярна. „ Тя води до резистентност, само че е извънредно значимо стратегически България да подчертава върху ускореното довеждане докрай на терминала в Александруполис ”, безапелационен е енергийният специалист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР