Ендорфините ни карат да се чувстваме добре. Тези химикали, естествено

...
Ендорфините ни карат да се чувстваме добре. Тези химикали, естествено
Коментари Харесай

7 начина да си осигурим естествени ендорфини

Ендорфините ни карат да се усещаме добре. Тези химикали, естествено създадени от нервната система, ни оказват помощ да управляваме болката и напрежението, като в същото време безусловно основават позитивни страсти. Но знаете ли, че има дребни неща, които можете да извършите в всекидневието си, с цел да стимулирате естествено или да освободите ендорфините сами?

 

Тези субстанции, които имат успокоителен резултат, са свързани между тях с веригата за заплащане (или ежедневните дейности, които ни се костват възнаграждаващи). Храненето, сексът и упражненията играят голяма роля в производството на ендорфини.

И въпреки всичко, когато става въпрос за ендорфини, значимо е освен по какъв начин ни карат да се усещаме. Те оказват помощ на телата ни да реагират по подобаващ метод, когато са изправени пред болежка и други физически стресови фактори. Това понижава тревогата, депресията и други проблеми с настроението. Накратко: Ендорфините са страхотни! И най-хубавото е, че има доста дребни стъпки, които можете да предприемете всеки ден, с цел да засилите вашите лични ендорфини, доста от които евентуално към този момент вършиме и се наслаждавате, като да вземем за пример да отидете на добър джогинг или просто да хапнете вкусно парче черен шоколад. 

Ето седем здравословни неща, които можете да извършите, с цел да увеличите ендорфините и за какво те са значими, съгласно науката и специалистите.

Тренирайте 

Еуфоричното положение се случва след интензивни физически извършения, които карат тялото ви да премине през редица промени. Тези хормони, които тялото отделя по време на подготовка, могат да оказват помощ за понижаване на прочувствения стрес, да работят като естествено противовъзпалително средство, да облекчат болката и просто да доведат до положително въодушевление.

 

Смейте се

Много от нас са чували вековните думи, че смехът е най-хубавото лекарство. Тъй като смехът ни оказва помощ да вдишваме въздух, по-богат на О2, ние неотложно активираме сърцето, белите дробове и мускулите, като по този метод подтикваме производството на ендорфини.

Правете обич

Подобно на физическата интензивност и упражненията, любовните милувки имат същата мощ да покачват естествено ендорфините. Физическата фамилиарност постоянно се преглежда като естествено болкоуспокояващо, което може  да увеличи настроението, да ви помогне да се отпуснете и да създадете прочувствена непосредственост и задоволство. По време на оргазъм се отделят обилни количества ендорфини.

Слушайте музика

Знаете ли, че музиката безусловно може да ви направи щастливи? Ако в миналото сте пускали обичаната си ария и незабавно сте се почувствали добре, зад феномена стои науката. Изследванията поддържат музиката, която има силата да усили притока на ендорфини, като по този метод подтиква възприятието на наслаждение. Същият резултат се реализира и с креативните действия.

Вземете си етерични масла

Новите проучвания сочат, че миризмата на лавандула е натурален инструмент за поощряване на освобождението на ендорфини. Успокоявайки мозъка и тялото, лавандулата подтиква тези свойства, които ни оказват помощ да се отпуснем, да заспим и да се оправим със напрежението.

Ходете на масаж

Той подтиква цялото тяло, увеличавайки кръвообращението и затова производството на ендорфин. Неслучайно след нещо сте по-отпуснати и щастливи.

Яжте черен шоколад

Има причина да обичаме толкоз тъмния шоколад и това не е единствено поради усета му. Черният шоколад съдържа специфични съединения, които в действителност карат мозъка да отделя ендорфини и химикали, с цел да се усещаме добре и да изпитваме наслаждение. Така че идващия път, когато пожелаете парче черен шоколад, не забравяйте, че това в действителност може да ви направи щастливи, съгласно науката. 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР