Emirates Airline, най-голямата авиокомпания в света по обем на международните

...
Emirates Airline, най-голямата авиокомпания в света по обем на международните
Коментари Харесай

Emirates поръча 40 самолета Boeing за $15 милиарда

Emirates Airline, най-голямата самолетна компания в света по размер на интернационалните пътнически транспорти, е поръчала 40 широкофюзелажни самолета Boeing-787-10 Dreamliner. Стойността на договорката, без да се имат поради възможни отстъпки, се прави оценка на 15 милиарда $.

Превозвачът от Обединените арабски емирства разгласи за огромната поръчка по време на авиосалона в Дубай. Предполага се, че доставката на лайнерите ще стартира през 2022 година.

По думите на ръководителя на съвета на шефовете на Emirates Airline, шейх Ахмед Бен Саид Ал Мактум, Boeing-787 е " най-сполучливият разновидността за компанията ".

По-рано анулира поръчка за 70 самолета Airbus A350, само че отменила договорката поради промени в дизайна на въздушния лайнер, напомня The Wall Street Journal. В началото на ноември Ал Мактум загатна за договаряния с Airbus за доставка на A380, само че вместо за тази поръчка, на дубайския авиосалон бе оповестено за съглашение с Boeing.

Boeing-787-10 е продължен вид на модела Dreamliner, който има потенциал до 300-330 пасажери, според от конфигурацията на салона.

През предходната седмица по време на азиатската аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе обявено, че Boeing е постигнал съглашение с Китай за доставката на 300 самолета на стойност от към 37 милиарда. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР