Еминем, чийто дебют The Slim Shady LP, продаде 480 000

...
Еминем, чийто дебют The Slim Shady LP, продаде 480 000
Коментари Харесай

Какво причиниха сините очи на рапъра Еминем

Еминем, чийто дебют " The Slim Shady LP ", продаде 480 000 копия през първите две седмици, на 17 октомври става на 50 години. 

Той работи като готвач за $5,50 на час в скара в Детройт, преди непристойните му, спастични, радостни и безумни рими да го накарат да влезе в студиото с доктор Дре - негов изобретател, наставник и мощен състезател на рап сцената тогава. Слим Шейди е алтер егото на Еминем, негова по-зла версия.
-->
Еминем е роден като Маршал Брус Матърс III в Сейнт Джоузеф, Мисури, в фамилията на Дебора и Маршал Брус Матърс, младши, които са били в група дружно, " Daddy Warbucks ". В жилите на Еминем тече британска, немска, шотландска и швейцарска кръв. Маршал, който споделя, че не е виждал татко си и на фотография, прекарва ранното си детство в пътешестване сред Канзас Сити и Детройт. С майка му се откриват в източната част на Детройт, когато е на 12. Смяната на учебно заведение на всеки два до три месеца затруднява намирането на другари, както и избягването на проблеми. Маршал посещава гимназия " Линкълн " в Уорън, Мичиган от 1986 до 1989 година. 

Маршал стартира да рапира още когато е на 4 години. Римуването на думи, борбата със съученици в трапезарията носят някаква странна наслада на неговото другояче мъчително битие. На 14-годишна възраст той стартира да се занимава доста съществено с рапиране, само че едвам когато е на 17, в действителност си основава име, ставайки M&M, което по-късно ще преименува като " Eminem ".

Отхвърлен от множеството сътрудници рапъри поради това, че е бял, Маршал натрупва яд, който струи в музиката му и до през днешния ден. След три следващи неуспеха в 9 клас той напуща учебно заведение, само че отбелязва, че не се счита за малоумен и не поучава хората да следват образеца му. Той споделя, че това просто не е за него.

Принуждавайки се да взе участие в радио шоута, фрийстайл борби, Маршал се хвърля с главата напред в рап играта, от която е обхванат през множеството време. Първият му албум е озаглавен " Infinite " и макар че албумът е продаден в по-малко от хиляда копия, това е значим стадий на подготовка за него по пътя му да се трансформира в талантлив стихотворец. Тогава дългогодишната му другарка Ким Скот ражда щерка им, Хейли Джейд Скот, на 25 декември 1995 година

Тъй като няма какво да губи, опустошен и без да знае къде ще живее идната седмица, Маршал се заема да споделя за живота като цяло, в сложната за угаждане среда на ъндърграунда. И по този начин се появява " Slim Shady EP ", ранната работа с доктор Дре.

Еминем дава последната си стотинка, с цел да той взе участие в Rap Olympics, годишната национална борба в Лос Анджелис през 1997 година, надявайки се да завоюва паричната премия от $1500, от която има огромна потребност. След като се бори в продължение на един час, Маршал стига до второ място, губейки поради неточност. Бесен, че е изгубил, Маршал даже не вижда, че е бил " видян ". В тълпата има няколко продуценти от " Interscope ", на които им е връчено копие от лентата " Infinite " като проява.

Д-р Дре също съумява да го чуе и в последна сметка го взима под крилото си в неговата компания " Aftermath Records ". Двамата записват четири песни в първите си шест часа в студиото. След като албумът е приключен, доктор Дре моли Маршал да работи с него по новия му албум. Еминем оказва помощ за най-хубавите песни от албума. След това Маршал и Дре се заемат да създадат втория му дългосвирещ албум. Албумът става LP и печели 3 Грами и е първият рап албум, който в миналото е бил номиниран за " Албум на годината ", като е продал повече от 8 милиона копия единствено в Съединени американски щати. Той също по този начин смайва критиците, когато отхвърля всички хомофобски забележки, като извърши " Стан " с Елтън Джон.

Еминем е бяло момче в черна среда. Той е бил освиркван по микрофона и неведнъж му е казвано от черни хип-хопъри, че би трябвало да спре да рапира и да се насочи към рокендрола.

" Това е доста неловко нещо ", споделя менторът на Ем, доктор Дре, за спортната част от играта. " Все едно да видиш негър да прави кънтри и уестърн, разбираш ли какво имам поради? Получих няколко въпроса от хора към мен за какво го върша, споделяха: " Той има сини очи, той е бяло дете ". Но не ми пука, в случай че ще да си виолетов: можеш ли да сриташ - работя с теб ".

Наистина, геният ще победи, а Ем се смее последна, отбелязва " Rolling stone ". " Много от хората, които не ме уважаваха, в този момент се натискат за партньорство ", споделя тогава той. 

" Защо им е толкоз мъчно да повярват, че белите хора са небогати?! Не бих споделил, че съм живял в гето, бих споделил, че съм живял в квартал, в махала. Същите другари, които имах тогава, са същите хора на турне с мен през днешния ден ". Той си спомня преживелица с рапъра Proof, който почина при престрелка през 2006 година " Веднъж, когато бях на 16, той пристигна в къщата ми с чисто нов чифт обувки и ги хвърли в краката ми с думите: " Обуй ги ". Попитах: " Защо ". Отвърна: " Защото ми омръзна да те виждам с тези мръсни маратонки ".

рез 2002 година Еминем взе участие във кино лентата " Осмата миля ", където играе измислена версия на себе си. Печели премията на Академията за най-хубава истинска ария за " Lose Yourself ", което го прави първият хип-хоп реализатор, който в миналото е получавал това отличие. Въпреки че 2001 година беше тежка година за рапъра - беше упрекнат в закононарушения с оръжия, разведе се с жена си и съвсем отиде в пандиза, Маршал изясни живота си с една дума: " Claimer " - катерач.

Има епизодични функции във филмите " The Wash " (2001), " Funny People " (2009) и " The Interview " (2014) и телевизионния сериал " Entourage " (2010). Еминем извършва ролята на русокоска в един от клиповете си, като с това печели премия за най-хубавото видео на реализатор за песента " The Real Slim Shady ".

Еминем е измежду най-продаваните музикални реализатори на всички времена. Носител е на голям брой награди, в това число 15 Грамита, 8 Американски музикални награди, 17 музикални награди Billboard, премия на Академията и премия на MTV Europe Music Global Icon.

Албумът му от 2000 година, " The Marshall Mathers LP ", продава 1,76 милиона копия през първата седмица от издаването си в Съединени американски щати, което е връх за солов реализатор. Стана и първият реализатор, който има 10 поредни албума №1 с издаването на своя " Music to Be Murdered By " (2020 г.).

" Слим Шейди са просто злите мисли, които идват в главата ми. Нещата, за които не би трябвало да мисля. За да схванат хората по кое време съм сериозен и по кое време се занасям. Ето за какво доста от песните ми са смешни. Предполагам, че имам накриво възприятие за комизъм ", споделя във връзка алтер егото си. 

Не му провървява изключително с родственици. Казва: " Семейството ми в никакъв случай не е било до мен. Те чакат неща, тъй като сме една кръв ". Майка му се пробва да го осъди за клюка за един от албумите за 10 000 $, само че получава 1700. Любовта на живота си среща рано, когато е на 15. С Кимбърли Ан Скот се женят през 1999 и се развеждат през 2001 година През 2006 година се женят наново, само че три месеца по-късно още веднъж се развеждат. Маршал осиновява дъщерята на сестрата на Ким - Алейна Матърс и Уитни Скот -дъщеря на Ким от различен мъж. Скот беше съдена за владеене на наркотични субстанции. 

Дъщеря му Хейли носи чертите и на двамата. 

Еминем влезе в Гинес с 1560 произнесени думи за 6 минути и четири секунди в " Rap God ". Състоянието му се прави оценка на 160 млн. $. 

В една от песните, " Rock Bottom ", римата му гласи: " Достатъчно вманиачен, с цел да крещи, само че задоволително печален, с цел да раздра ".

Еминем е единственият бял човек, който в миналото е бил на корицата на списанията " The Source " и " XXL ". Той беше определен за 82-ия най-велик рокендрол реализатор на всички времена от сп. " Rolling Stone ". 

Еминем е огромен почитател на Елвис Пресли и постоянно го загатва в песните си.

" Ако той остане същият човек, който влезе в студиото с мен в първия ден, той ще бъде по-голям от Майкъл Джексън ", споделя Дре. " Има доста " в случай че " и " само че ", само че моят човек, е доверчив и доста непретенциозен. "

  /dir.bg/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР