Емил Кошлуков се конурираше с Константин Каменаров за поста генерален

...
Емил Кошлуков се конурираше с Константин Каменаров за поста генерален
Коментари Харесай

Емил Кошлуков става програмен директор на БНТ

Емил Кошлуков се конурираше с Константин Каменаров за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия.

© Надежда Чипева Още по тематиката
Овладяването на малките екрани

Коалицията сред ГЕРБ и Пеевски нападна огромните тв канали, тъй като те са от дребното острови на медийна независимост
13 окт 2017
Съвет за електронни медии стартира чуването на претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия

Смятаните за любимци ще се показват във вторник
21 авг 2017
През последната година Кошлуков е бил програмен шеф на телевизия " Алфа "

Работата в рупора на съветската агитация у нас може да попречи на политика в състезанието за началник на Българска национална телевизия
8 авг 2017
ГЕРБ се състезава с ГЕРБ за началник на Българска национална телевизия

Фаворити в състезанието за общоприет шеф са Емил Кошлуков и Константин Каменаров. И двамата се употребяват с поддръжка от ръководещата партия
21 юли 2017 Късно в петък Българска национална телевизия изпрати известие до медиите, че от понеделник ръководството на дирекция " Програма БНТ1 " на публичната медия се поема от Емил Кошлуков. До наскоро тази позиция заемаше Севда Шишманова.

Като програмен шеф Кошлуков ще отговоря за стратегическото обмисляне на главния канал на Българска национална телевизия. В дирекцията са два от основните продуцентски центрове, които развиват както вътрешните продукции на малкия екран, по този начин и привличането на самостоятелни външни продуценти. По принцип шеф " Програма БНТ1 " няма директно въздействие върху новините и публицистиката, те са отделени в независима дирекция, която скоро бе управлявана от Константин Кисимов. Ако шеф " Програма БНТ1 " има хрумвания за промени в новините и публицистиката обаче, има правото да ги разисква с шефа на това звено - Кисимов.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров стимулира назначението на Кошлуков по следния метод: " Той потвърди, че има съвременна визия за публичната телевизия, освен това го направи намерено и обществено. Не е наложително съперниците да са и противници ". По думите му присъединението на мощни персони с професионални качества е приоритет за Българска национална телевизия.

Емил Кошлуков се яви на състезанието за общоприет шеф на държавната телевизия през лятото, само че не съумя да го завоюва макар, че беше апетитен като един от любимците. За него се смяташе, че евентуално има поддръжката на един от най-доверените хора на Бойко Борисов - предприемачът Александър Сталийски (Кошлуков управляваше продуцентската компания " Ноу фрейм медия " АД, която беше благосъстоятелност на партньорката на Сталийски Виолета Сечкова).

По време на надпреварата за стола на генералния шеф в Българска национална телевизия стана ясно, че политикът и публицист в границите на една година 2016/ 2017 г е работил като програмен шеф на телевизия " Алфа ", благосъстоятелност на партия " Атака " с водач Волен Сидеров. Фактът, че шеф на Емил Кошлуков е била политическа групировка, влезе в несъгласие с разпоредбите за избор на общоприет шеф на публичната Българска национална телевизия, в които е посочено, че претендентите не би трябвало да имат стопански и политически зависимости.
За назначението му в Българска национална телевизия обаме този факт явно е нищожен, още повече, че партията е съдружен сътрудник на ГЕРБ в ръководството. От името на " Атака " прочее в кабинета влязоха лица, чиято професионална биография е тясно обвързвана и ползите на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски (Виж " Корпулентната сянка на Волен " )

Нещо повече - ефирът на " Алфа " се употребява за най-откровено препредаване на опорните точки на формалната съветска агитация. През последните години Съвет за електронни медии има издадени десетки наказателни постановления против малкия екран на " Атака " за нарушавания на базови правила от Закона за радиото и малкия екран. Сред тях са установени нарушавания за дискриминация от друг вид, нарушение на " положителните нрави ", както и лъчение на рисково за деца наличие.

Преди да бъде програмен шеф на телевизия " Алфа ", Кошлуков беше за малко и изпълнителен шеф на TV7 и News7, които след банкрута на КТБ бяха оповестени в неплатежоспособност и спрени от Съвет за електронни медии. Пред това политикът беше в управителния съвет на TV7 - когато беше финансирана от същата банка, а Цветан Василев и Делян Пеевски бяха към момента тандем.

В началото на декември новоизбраният общоприет шеф на Българска национална телевизия Каменаров назначи като програмен шеф на Българска национална телевизия с пълномощия да дава отговор за четирите стратегии на малкия екран Надя Костова Тя също е дълготраен кадър на ТВ7, където отговаряше за програмното наличие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР