Емблематичният стадион Уембли [Sky news] Още по темата United colors

...
Емблематичният стадион Уембли [Sky news] Още по темата United colors
Коментари Харесай

Милиардерът Шахид Хан купува стадион "Уембли" за 600 млн. паунда

Емблематичният стадион " Уембли "

[Sky news] Още по тематиката
United colors of football

Франция - международен първенец по футбол
20 юли 2018
Руският олигарх Роман Абрамович остава без английска виза

Британски депутати упорстват за по-строг надзор против " прането на съветски пари, което е част от акция на Путин "
21 май 2018 Английската футболна асоциация е одобрила изискванията за продажбата на емблематичния стадион " Уембли " на пакистано-американския милиардер Шахид Хан, оповестява Financial Times. Сделката ще бъде гласувана в четвъртък, като има подозрения, че няколко души от десетчленния ръб на асоциацията, които съставляват аматьорските лиги, са срещу.

" Всичките настройки са позитивни сред Хан и договарящите екипи на ФА, само че решението на някои хора може да бъде подбудено от чиста страст ", споделя човек наясно с полемиките.

Сделката

Сделката, контрактувана сред футболната асоциация и Хан, включва няколко ограничавания. Нито един спонсор няма да може да изиска преименуване на стадиона или прибавяне на корпоративна марка до името " Уембли ". Асоциацията ще може да наложи несъгласие на всеки спонсор, обвързван с хазартни компании, реализатори в защитата, компании за заеми и групи, свързани с порнография.

Управителният орган ще има може да поема надзор, в случай че счита, че притежателят не извършва отговорностите си - като да вземем за пример обезпечаване на първокачествен терен. Също по този начин ще има права за назад изкупуване при избрани условия, в това число в случай че притежателят е задържан или наказан за закононарушение.

Г-н Хан няма да може да употребява стадиона като поръчителство за заем, а в случай че продаде " Уембли " за повече, в сравнение с го е купил, ФА ще има право на дял от облагата.

Задълженията на асоциацията е да подсигурява, че огромни футболни интернационалните и основни локални мачове като финала на ФА къп ще се организират на " Уембли ". Футболната асоциация обаче ще би трябвало да освободи стадиона през есенните месеци, когато Jacksonville Jaguars играят мачовете си от Националната футболна лига на Съединени американски щати. Хан, който е притежател на тима, има амбициозни проекти да разпространява американския футбол в Лондон.

Ако бордът на ФА поддържа договорката в четвъртък, договорът ще бъде показан на съвещание на 127-членния съвет на федерацията - група, която включва представители на футболни лиги, вариращи от британските окръзи до Висшата лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР