Емблематичният руски фотограф Алексей Титаренко, който от 2014г. живее и

...
Емблематичният руски фотограф Алексей Титаренко, който от 2014г. живее и
Коментари Харесай

Легендарният фотограф Алексей Титаренко идва у нас

Емблематичният съветски фотограф Алексей Титаренко, който от 2014г. живее и твори в Ню Йорк, идва в София със своя галерия. Серията му Град на сенките ще бъде показана в Двореца от 30 юни до 14 август. Самият Титаренко ще гостува в София в средата на юли. Експозицията включва фрагменти от едноименната именита серия, снимана в Санкт Петербург (1991-1994), Венеция (2001-2008), Хавана (2003-2006) и Ню Йорк (2004-2022).

 

Фотографиите са ръчно проявени от самия Титаренко в персоналната му лаборатория. Голяма част от принтовете са единствени копия. Титаренко е прочут с това, че снима на филм и копира ръчно. Град на сенкит  запечатва многомилионна Русия в обезверения ѝ опит да скъса с абревиатурата Съюз на съветските социалистически републики и да поеме в нова посока.

Работите му са владеене на някои от най-големите музеи в Европа и Америка, Държавен Руски музей (Санкт Петербург), музей Гети (Лос Анджелис), Музей на изкуствата във Филаделфия, Музеите за изящни изкуства в Бостън и Европейския дом на фотографията в Париж.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР