Емблематичният холивудски актьор Уилям Хърт почина седмица преди да навърши

...
Емблематичният холивудски актьор Уилям Хърт почина седмица преди да навърши
Коментари Харесай

Рак уби носителя на Оскар Уилям Хърт

Емблематичният холивудски артист Уилям Хърт умря седмица преди да навърши 72 години. Синът на високия, рус секссимвол на 80-те заяви, че звездата се е предал в дома си след дълга борба с рак на простатата в напреднала фаза.

Уилям Хърт е притежател на " Оскар " за ролята си на гей пандизчия, който се среща в пандиза с бразилски бунтовник, в брилянтния " Целувката на жената-паяк " от 1985 година Има номинации за " Оскар " и за филмите " Деца, забравени от Бога ", " Новинарски блок " и " Тъмно минало ", последният - през 2005 година

 Mr. Hurt won an Academy Award for best actor in 1986 for his role in the 1985 film “Kiss of The Spider Woman.”

" Целувката на жената-паяк " му донесе подобаващ " Оскар "

Хърт е обсъждан от рецензията като интелектуалец, превъплъщава се майсторски в комплицирани от психическа позиция характери.

В последните години взе участие и във филми от поредицата на " Марвъл " като се превъплъти в военачалник Тадиъс Рос в " Невероятният Хълк " от 2008 година

Син на посланик от кариерата и журналистка от сп. " Тайм ", Хърт демонстрира интерес към сцената още от 6-годишна възраст, когато е и дебютът му в театъра. Въпреки триумфите си на огромния екран артистът твърдеше, че огромната му обич си остават осъществяванията пред жива аудитория.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР