По повод Световния ден на бургера, от Glovo представят любопитни

...
По повод Световния ден на бургера, от Glovo представят любопитни
Коментари Харесай

Световен ден на бургера: В България се поръчват по 175 бургера на час

По мотив Световния ден на бургера, от Glovo показват любопитни данни за потреблението на известното американско ядене у нас през последните 12 месеца. От тях излиза наяве, че бургерът е измежду желаните храни за доставка до прага на дома, като наклонността нараства.

Над милион и половина бургери са доставени през миналата година посредством Glovo, демонстрира статистиката. Поръчките на американското ядене са летели със скорост от над 175 бургера в час, което прави приблизително по 3 доставени бургера на всяка минута.

Любопитен факт е, че Международният ден на дамата - 8 март 2024 година е бил денят с най-вече поръчани бургери посредством Glovo. Българите си разрешават да обогатят диетата си с американското ядене най-вече през почивните дни. В петък вечер, събота и неделя се правят максимален брой доставки на седмична база - съвсем половината от всички поръчки за годината.

Потребителят-шампион в категорията “най-много поръчки, съдържащи бургери ” е от София и е похарчил повече от 2600 лева за година. Доставката, съдържаща максимален брой бургери също е записана в столицата – различен консуматор поръчал 200 мини-бургера на стойност 660 лева

В Пазарджик поръчките на американското ядене са се нараснали с близо 200% за интервал от една година. Ръст на доставките с съвсем 50 % от Glovo регистрират също и в Пловдив, Русе и Варна. Жителите на Русе са измежду най-отдадените почитатели на бургери в България - в крайдунавския град е записана най-високата периодичност на поръчки, съдържащи американското ядене, съгласно статистиката на Glovo. Данните демонстрират, че у нас най-предпочитан е бургерът с пилешко месо, следван от класическия чийзбургер и двойният бургер.

Световният ден на бургера се отбелязва на 28 май всяка година, като по този мотив в някои страни се провеждат разнообразни мероприятия, които включват надяждане с бургери, състезания за най-нестандартна рецепта, а даже и карнавал с ръчно направени костюми на тематика „ бургер “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР