Емблематичният ансамбъл Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по

...
Емблематичният ансамбъл Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по
Коментари Харесай

Ансамбъл Пирин тръгва на турне в Европа

Емблематичният отбор „ Пирин “ за следващ път ще показа Благоевград по време на турне в Европа. Творците от ансамбъла ще вземат присъединяване в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в Будапеща, Унгария. Фестивалът ще се организира от 8 до 15 юни. Участието на отбор " Пирин " е по покана на „ Дуна Арт Къмпани “ – интернационална мултикултурна фондация.

Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването на 60-я юбилеен интернационален фестивал в град Миява, Словакия по покана на Община Миява, която е уредник на фестивала.

В програмата за идно турне са включени, както едни от най-емблематичните музикално танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, по този начин и творби от разнообразни фолклорни области на България.  

Само преди месеци международно известния отбор „ Пирин “ се завърна с първа премия от интернационален фестивал в Испания, а месец по-късно още веднъж бе посетител на интернационална сцена в Република Хърватска, където публиката със спотаен мирис дълго време остана безмълвна от прелестните осъществявания на фолклорната Емблема на Благоевград.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР