Емблематичната българска група Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена

...
Емблематичната българска група Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена
Коментари Харесай

Античният театър събира феновете на "Остава" за 30-годишнина

Емблематичната българска група " Остава " отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два огромни концерта. Първият е довечера в Античния спектакъл в Пловдив, а вторият - в Зала 1 на НДК, София на 7 октомври. 

Основаната в Габрово група " Остава " в миналите три десетилетия справедливо си е извоювала статута на институция в българската поп и рок музика. Историята й е вплетена в живота на генерации българи с помощта на песни като " Ще дойдеш ли с мен ", " Мъничко дребосъче ", " Шоколад ", " Бесен ", " Океан "  и доста други. Характерният жанр на групировката, характерният сетивен вокал на Свилен, текстовете са измежду аргументите " Остава " освен да " остане "  30 години на музикалната сцена, само че и да е следвана от хиляди фенове. В дългогодишната си история бандата има безчет изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, шест студийни и три концертни албума.

Подготовката за двата концерта тече от месеци, а звукът, осветлението и мултимедиата са измислени по този начин, че да подсилят страстта, която музиката на Остава провокира. През май тази година Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия си албум " Кислород ", песни от които също ще прозвучат на огромните ни концертни подиуми.  " Това е постпандемичен албум. Излиза след 7 години пауза, която е доста, доста сериозна. През това време издадох мой солов албум - Different. Направих го, с цел да си починем малко един от различен, да работя и с други хора. Последните две години, през които преживяхме COVID-19, се отразиха доста върху текстовете, които съм писал. Има някои доста тъжни ", споделя фронтменът и главен текстописец Свилев Ноев пред радио " София ". Правейки къса равносметка на трите декади, той казва шеговито: " Като индивида, които ги направи сериозна група, мога да кажа: " Момчета, изтърпях ви! ".

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на " Остава " ще бъде записано и непокътнато като аудио и видео наличие. То ще бъде налично посредством стратегиите и цифровите платформи на БНР. Билети за концертите в Пловдив и в София се продават в мрежата на Еventim.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР