Еманюел Макрон обеща днес, ако бъде преизбран, да направи от

...
Еманюел Макрон обеща днес, ако бъде преизбран, да направи от
Коментари Харесай

Макрон се вслуша в младите, голямо обещание към Франция

Еманюел Макрон даде обещание през днешния ден, в случай че бъде избран отново, да направи от Франция " първата велика страна ", която е спряла да употребява като енергийни източници нефт, въглища и природен газ, съобщи Ройтерс.

На избирателен протест в Марсилия, където на първия тур от президентските избори всеобщо бе гласувано за левия претендент Жан-Люк Меланшон, президентът на Франция насочи обръщение към младите и " зелените " гласоподаватели, които може да не гласоподават на балотажа на 24 април. " Вслушах се в опасенията на нашите младежи ", сподели Макрон пред поддръжниците си, събрали се в парк наоколо до така наречен Старо пристанище. " Между въглищата и газа, от една страна, и нуклеарната сила, от друга, аз предпочитам нуклеарната ", заявява той.

Настоящият президент желае във Франция да бъдат построени шест нови нуклеарни реактора и е упълномощил проучвателни работи за построяването на още осем, десетократно повишение на добива на слънчева сила и построяването на 50 вятърни ферми, което да се случи доникъде на века. В проектите му са също санирането на 700 хиляди жилища годишно за понижаване на разхода на сила. 

На митинга центристът Макрон сподели, че има намерение да вкара народен ден на природата, който да се отбелязва през май. Той жигосах бъдещата си съперничка на балотажа, крайнодясната Марин льо Пен, като " климатичен песимист ".

Ройтерс означи, че Макрон се пробва да притегли на своя страна по-образованите, левоцентристките и градските сегменти от поддръжниците на Меланшон. Според резултатите от анкета на " Ипсос ", огласени през днешния ден, 33 на 100 от гласувалите за Меланшон възнамеряват да поддържат на балотажа, 16 % са за Льо Пен и 51 на 100 не са решили. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР