Ема Радукану влезе в WTA тура, като една от най-талантливите

...
Ема Радукану влезе в WTA тура, като една от най-талантливите
Коментари Харесай

Бляскаво завръщане: Радукану сломи бивша шампионка от WTA финалите за първа топ 30 победа на клей!

Ема Радукану влезе в WTA тура, като една от най-талантливите тенисистки за своето потомство. Още, пред 2021-ра, когато бе още тийнейджърка, тя се класира за втората седмица в Уимбълдън, а върхът й бе на US Оупън през същата година, когато стана първата тенисистка, спечелила " мейджър " шампионат откакто потегля от квалификациите.

След популярния успех британката стартира постепенно, само че несъмнено да губи от своя искра на корта, със загуби в ранните стадии на шампионатите. Въпреки отрицателните признаци от страна на Радукану, тя се изкачваше в ранглистата и доближи даже до топ 10. С отпадането в първия кръг на US Оупън през 2022-ра обаче позициите в ранглистата започваха да дават все по-ясно отражение на формата на британката, а тежка травма от април предходната година, която извади шампионката от US Оупън през 2021-ва от игра за цялата година, я извади даже от топ 200. Завръщането на Радукану наподобява мъчно за нея, като до през вчерашния ден тя имаше 5 победи и също толкоз загуби.

Вчера в конкуренцията на Billie Jean King Cup, Радукану обаче подсети на себе си, надделявайки в същинска тенис драма някогашната номер 4 и шампионка на WTA Финалите, Каролин Гарсия с резултат 3:6, 6:3, 6:2. Това е първа победа за актуалната номер 302 на червени кортове от 2022-ра насам, както и първа над представителка на топ 30 в миналото на тази настилка. Припомняме ви, че Гарсия доближи до четвъртфиналите в Маями, надигравайки Наоми Осака и Коко Гоф, тъй че несъмнено този триумф на британката е извънредно влиятелен.

Тази победа бе значима и за Англия в конкуренцията, защото тя донесе равенството в дуела против Франция. Днес двете страни ще се борят за класиране за главната скица на Billie Jean King Cup, като Радукану ще срещне втората ракета на Франция при дамите, Диан Пари, а другата британка, която играе съществена роля в шампионата, Кейти Болтър, - Каролин Гарсия.

Simply magnificent,!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР