Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света и въпреки това

...
Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света и въпреки това
Коментари Харесай

Коя е българката с два паспорта от името на кралицата

Елизабет II беше най-пътуващият монарх на света и все пак не притежаваше интернационален паспорт

Просто нямаше потребност от него, защото английските паспорти се издават от името на Нейно величество, както и тези в още 14 страни от английската общественост.

Виктория Влаховска е от Варна. Живяла е със фамилията си в Канада, а в този момент е в Англия. Така се оказва с два паспорта от името на починалата кралица, които скоро ще бъдат историческа необичайност, тъй като новите ще са от крал Чарлз III.

„ Първият ми паспорт от кралицата получих в Канада. Станахме канадски жители през 2011 година След това се преместихме в Обединеното кралство и получих английския си паспорт през 2019 година Двете церемонии бяха радикално разнообразни. Докато в Канада беше извънредно тържествено - имаше над 100 души в залата, във Англия беше в изискванията на пандемия. Влизахме по един в залата ”, описа пред Виктория.

И споделя, че преглежда с малко горест паспортите си след гибелта на кралицата. „ Открих забавни обстоятелства. Правителствата на двете страни от името на Нейно Величество молят граничните управляващи да спомагат по всевъзможни въпроси на притежателите на тези паспорти ”, сподели тя.

Виктория гледа на тях освен като на елементарно средство за пътешестване, а като на доказателство за принадлежност. Затова, когато кралицата умира, отива в замъка Уиндзор да сервира цветя и се натъква на един от основните моменти за кралското семейство през последните дни.

„ Успях да видя Уилям и Хари с техните съпруги. Изглеждаха доста смирени, сплотени ”, разясни Виктория.

На същото място вижда преди години и кралицата. „ През 2017 година бяхме на разходка в Ундзор и видях Елизабет II, която излизаше от замъка. Тя отиваше на конните надпревари на „ Роял Аскот ”, добави дамата.

Колкото и да се усеща към този момент обвързвана с Англия, Виктория Влаховска не мисли да се отхвърля от канадския си паспорт.

„ И двата паспорта са еднообразно скъпи за мен, само че в случай че се случи изключителна обстановка, в която и да е точка на света, ще разгадавам повече на канадския си паспорт. Според канадското законодателство те би трябвало да изтеглят своите жители неотложно ”, разясни тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР