Елина Свитолина определено се намира в такъв етап от сезона,

...
Елина Свитолина определено се намира в такъв етап от сезона,
Коментари Харесай

Свитолина: Искам Агаси да ми дава съвети на корта

Елина Свитолина несъмнено се намира в подобен стадий от сезона, в който се нуждае от добър консултант на корта, който да внесе нужния баланс и в календара на тенисистката, и в представянето на корта. Според световнат №3 най-хубавият човек е Андре Агаси.

„ Агаси е моят любим. Той не беше чак толкоз висок и не размазваше противниците си по корта. Движеше се прелестно “, отговори Свитолина на въпрос за това от кого би желала да получава препоръки на корта.

„ Неговата игра е основана на тактиката. Той намираше способи да побеждава противници, които са по-силни от него, които имат и по-мощни удари. Играта му наподобява на моята в това отношение, тъй че и аз се пробвам да намирам способи “.

Guess what I was up to @wuhanopentennis @WTA pic.twitter.com/ulghhe3TEq
— Elina Svitolina (@ElinaSvitolina) September 22, 2019
Самата украинка от много време има проблеми с травма, тъй като си направи натоварена стратегия, която да подсигурява класиране на финалите на WTA и късмет да отбрани купата си.

Свитолина отстъпи с 1-6 3-6 пред Алисън Риск в четвъртфиналната фаза в Ухан, а преди този момент дойде на шампионата в Гуанджоу с контузено коляно, което обаче я съобщи в 1/8-финалния мач против Мари Божкова.

Иначе Андре Агаси продължава да бъде част от щаба на Григор Димитров. След като на US Open българинът бе без тенис треньор, той остана на американска земя, с цел да работи с Агаси. Преди да замине за Азия, първата ни ракета бе в компанията на американската легенда и Щефи Граф, като българинът работеше върху разнообразни аспекти от играта си.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР