Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм

...
Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм
Коментари Харесай

Млади кулинарни таланти спечелиха престижна награда

 Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм " П. К. Яворов “ в Добрич са измежду четирите победителки в националния конкурс " Аз сготвям най-добре “, проведен през 2018 от плана ДОМИНО и HRC " Аз сготвям най-добре “. Момичетата са имали за  задача да подготвят четиристепенно швейцарско меню в специфична тематична публична вечеря " Кухнята на Швейцария “.

От 2016 година ваканционно населено място Албена е сътрудник на Гимназията по туризъм в Добрич като провежда дуално образование за избралите паралелка " помощник-готвач “. От 2018 година беше разкрита и втора паралелка с дейната поддръжка на комплекса – " кетъринг “. Много от младите гении получават опция за професионално развиване в комплекса, още до момента в който се образоват в гимназията.

" Като шеф развиваме и подтикваме младите фрагменти, които получават опция да развиват уменията си, възползвайки се от актуалните софтуерни средства, които им осигуряваме “ показа Кристина Богданова – Продуктов управител на Албена. Тя беше единственият от партньорите-гост на формалната вечеря, която се организира в ресторант " Таланти “ в София на 8 май.

Сред гостите на събитието бяха посланичката на Швейцария госпожа Мюриел Берсе Коен, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова, представители на Централното координационно звено към Министерски съвет и други публични лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР