Еленът на корицата в последния за годината хартиен брой на

...
Еленът на корицата в последния за годината хартиен брой на
Коментари Харесай

Приятно прекарване на балкона

Еленът на корицата в последния за годината книжен брой на " Капитал " наподобява приветлив и цялата рисунка на Мила Лозанова основава прелестно празнично въодушевление. Но концепцията с елена е по-дълбока.

Този брой на " Капитал " е по-различен от другите - текстовете в него не са разпределени по нормалните тематики - " Политика ", " Икономика ", " Свят ", " Компании " и прочие, нито са свързани със събития и процеси от последните дни. Вместо това сме събрали 30 истории от най-различни места. Общото сред тях е настроението - концепцията им е да извадят на напред във времето оня метод на мислене у нас, който другояче стои прикрит под няколко реда всекидневни задания и терзания.

Животът и работата се случват на разнообразни пластове. На повърхността са събитията и нещата, които ни вършат първо усещане. За да разберем какво в действителност се случва, с цел да забележим цялата картина и да изберем посока, от време на време би трябвало да погледнем нещата от малко по-високо. През множеството време на годината ние живеем на площада, улицата, офиса, или хола. Обръщаме внимание на непосредствените неща към нас - вършим задания, решаваме проблеми. За да разберем протичащото се обаче, от време на време би трябвало да излезем на балкона. Оттам дребните неща наподобяват незначителни и по-лесно се вижда по-голямата цел, до която желаеме да стигнем и пътят към нея.

Темите в този брой на " Капитал " са подбрани по този начин, че да е по-лесно да се стигне до балкона. В тях няма да откриете препоръки по какъв начин да видите картината на вашия живот и работа отвисоко, само че ще може да намерите по-лесно стълбите нагоре.
Реклама
За да е още по-лесно, в този брой сме създали и друго - с изключение на текстове ви предлагаме и музика. В началото на всяка от секциите ще видите QR код, който може да сканирате с телефона си и ще стигнете до плейлист в Spotify, в който Биляна Димова е подбрала по няколко песни, които съгласно нея разказват отиващата си година и основават въодушевление за идната. Това са общо над осем часа музика - дестилирана модерност от 2022 година Всеки, несъмнено, ще си хареса своите песни, само че въпреки всичко не пропускайте украинската Lunа с нейната " Сльози ллють дівчата " - " Момичетата ронят сълзи ". " Oбичам го / И ще очаквам / И ще очаквам / И ще дочакам ", се пее там. Ясно е за какво девойките плачат, ясно е и къде са момчетата - войната в Украйна ще се вижда от безусловно всеки балкон и през идната година.

Нали не сте не запомнили за елена от корицата? Заради Коледа той има всички учредения да бъде там, тъй като, нали - шейната на Дядо Коледа, Рудолф с аления нос и прочие Работата обаче е по-дълбока. Елените не са измислени дружно с мита за алените облекла на възрастния човек с подаръците от рекламата на " Кока-Кола ". Те са значим знак още в предхристиянските религии в Европа. Опитомени са относително рано и стартират да правят значима работа, като постоянно са били считани за леко мистични животни. Постепенно, както на лисицата се приписва ловкост, по този начин елените се трансформират в знак на креативност, съобразителност и познание. Освен това те се свързват с безвредното пътешестване и издръжливостта.

Всичко това са в действителност пожеланията ни към вас за идната година:

Създавайте - стойност в работата си, красиви неща, приятни моменти и хубави мемоари на хората към вас Бъдете съобразителни - сложни моменти постоянно ще има, само че и постоянно ще има изходи от тях, както и път напред Събирайте ново познание, използвайте към този момент насъбраното и не го пазете единствено за себе си - по този начин светът ще стане по-добър
Реклама
Приятно четене на балкона.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР