Елена Рибакина е една от най-бързопрогресиращите тенисистки в WTA Тура

...
Елена Рибакина е една от най-бързопрогресиращите тенисистки в WTA Тура
Коментари Харесай

Рибакина смълча критиците: Стефано пръв повярва в мен и ме познава за разлика от вас

Елена Рибакина е една от най-бързопрогресиращите тенисистки в WTA Тура и единствено преди няколко дни остана на косъм от това да завоюва втората си " мейджър " купа, отстъпвайки трагично на Арина Сабаленка във финала на Откритото състезание на Австралия. Истината обаче е, че фокусът значително се измести от самата Рибакина и се трансферира върху нейния ментор Стефано Вуков. Специалистът беше упрекнат от редица някогашни тенисистки, че е прекомерно отрицателен в реакциите си на корта и неговите викове и жестове бяха мотив имена от ранга на Пам Шривър и Роберта Винчи да посъветват шампионката от Уимбълдън да го уволни. Изглежда обаче това въобще не е на дневен ред за международната номер 10, която побърза да отбрани своя треньор и на процедура приключи всевъзможни вероятни опити за клюкарствуване по негов адрес:

" След страхотния за мен Аустрелиън Оупън, то попаднах на някои доста притеснителни мнения за държанието на треньора ми - Стефано Вуков. Бих желала да дам повече изясненост по въпроса и да отстраня всякава опция за неверни тълкования. Стефано повярва в мен преди доста години, когато никой различен към момента не го беше направил. Заедно развихме тактика, посредством която да реализира огромни неща и резултатите са видни, вземайки поради последните ми участия в Шлема.

Той е треньор с голяма пристрастеност към играта, който има невероятни тенис знания. За разлика от хората, които са създали въпросните мнения, то той ме познава чудесно като човек и спортист. Никога не бих приела да имам треньор, който не почита мен и взаимната ни работа, а това би могъл да ви каже безусловно всеки непосредствен до мен човек. Може да ви наподобявам спокойна на корта, само че вътрешно съм спортна натура, която желае да реализира доста страхотни неща и Стефано ми оказва помощ по отличен метод в това отношение. Затова бих желала да се спре с налагането на всички подправени вести по негов адрес " - написа казахстанската представителка в обществените медии.

Elena Rybakina speaks out to defend her coach Stefano Vukov
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР