Елена ГунчеваБях много малка, когато България тържествено празнуваше 1300-годишнината си.

...
Елена ГунчеваБях много малка, когато България тържествено празнуваше 1300-годишнината си.
Коментари Харесай

Диагнозата на един народ

Елена Гунчева

Бях доста дребна, когато България тържествено празнуваше 1300-годишнината си. Чакахме деветмилионното българче. Бяхме горди, че сме българи, макар че банани имаше единствено по Коледа. Но магазините бяха цялостни с евтини и качествени артикули, налични за всеки. Бедни нямаше. Нито един път тогава не видях просещи хора или ровещи по боклука. Бяхме горди българи...

Днес с овче примирие чакаме да се стопим до два милиона, от които не се знае дали въобще ще има българи. Приемаме с безшумно равнодушие евакуацията на три милиона българи в чужбина - да работят там, с цел да оцелеят и да живеят в естествени страни.

Изгонени от родината си

Плащаме си здравни осигуровки, с цел да има нови джипове за началниците в Здравната каса, а когато би трябвало да се лекуваме, слагаме касички по магазините и околните ни се молят като просяци за пари, с цел да живеем. Някои не съумяват - в просперираща България бедните умират. А те са доста...

Работим доста, работим от заран до мрак. А получаваме подаяния, които разрешават единствено да оцелеем на ръба. И то не всеки път. Системата е такава, че не разрешава естествен живот. Правителството разяснява, че просперираме, а не разяснява просперитетът на компаниите за бързи заеми, от които вземат заеми работещите при непостижима рента. Не разясняват растежа на необслужваните заеми и най-много за какво се постанова работещи хора да вземат заеми, с цел да си платят сметките - за ток, за вода, за наеми, с цел да приготвят детето си за учебно заведение.

Това ли е просперитетът? Вестниците са цялостни със случаи на самоубийства, доста от тях са поради бедност, беднотия и неспособност за лекуване. И забравяме доста бързо, тъй като ни е позор да се замислим в какво превърнахме родината си. В която вместо да чакаме деветмилионния българин, четем за умрели от апетит и мраз старци, за татковци, които са се запалили от обезсърчение от мизерията и неможещи да нахранят децата си, за самоубийства поради отнети от банки и други кредитори домове, изхвърлени на улицата фамилии, тормоз от кредиторите.

Но другояче... просперираме

Не мога да позная българите. От горделив и рационален народ се превърнахме в стадо. В хора, при които единствено лоботомията би могла да изясни мисленето и реакциите им. Беззъби, небогати, облечени в облекла втора ръка се хилят малоумно и се снимат с палача си. Броят си мизерните заплати и още по-мизерни пенсии, само че се радват, че Той щял да даде 24 милиона лв. за някакъв суперкомпютър и да се заеме - персонално Той, с климатичните промени.

Това не е обикновено. Не мога да го приема за обикновено. Възхваляваме и гласуваме за тези, които ни убиват. Дори Стокхолмският синдром не може да го изясни. Възхваляваме палачите си. С безшумно примирие и незаинтересованост одобряваме, че България няма бъдеще и сме последните българи. Допускаме да ни бият и ограбват недосегаемите - и вместо да ги пометем, ревем като вдовици по медиите. Радваме се, че безработицата намалявала, а не виждаме, че не останаха работоспособни хора в България. Възмущаваме се от корупцията, кражбите и алчната безочливост на шайката, а по-късно тичаме като селски идиоти да ги приветстваме и да им махаме с ръка, до момента в който те се вършат на наши господари.

Това е краят!

Краят на един горделив, популярен народ. Оцеляхме по турско, оцеляхме по византийско иго, оцеляхме 1300 години, а в този момент се унищожаваме сами поради малоумието си и психическите си отклонения. Защото това, което се случва, НЕ Е НОРМАЛНО. Не е обикновено да гледаме една крадла по малкия екран по какъв начин ни поучава и с изключение на бърборене да не подхващаме нищо друго.

Не е обикновено хора с душевен отклонения, наследници на убийци на деца, вместо да ги лекуваме, да ги пращаме за евродепутати, не е обикновено най-корумпираните да са тези, които сякаш би трябвало да се борят с престъпността. Не е обикновено да ни ръководи психологично болен нарушител, а ние да му се радваме - все едно яйце ни бели и да го възхваляваме, до момента в който ни убива.

Какво ни става, българи? Защо се предаваме? Защо позволяваме да сме последните българи?

ЗАЩО, Пожарна охрана ДЯВОЛИТЕ, НЕ ПРАВИМ НИЩО???

Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР