Електроразпределителното дружество в Западна България ЧЕЗ вече може да засича

...
Електроразпределителното дружество в Западна България ЧЕЗ вече може да засича
Коментари Харесай

С нова технология ЧЕЗ вече може да установява кой краде ток

Електроразпределителното сдружение в Западна България ЧЕЗ към този момент може да засича крадците на ток. Това става с новите балансови електромери, които са инсталирани на всички трафопостове на компанията. Този вид електромер демонстрира какъв брой ток влиза в трафопоста и в случай че някой краде електричество, то от ЧЕЗ незабавно виждат разликата и локализират нарушителя до региона на трафопоста, оповестява Би Ти Ви.

По данни на сдружението приблизително 200 клиента се зареждат от един трафопост. Когато се откри кражба, причинителят се търси измежду тези клиенти. Така крадците на ток могат да бъдат хванати много бързо.

От ЧЕЗ обясниха още, че в ромските махали, както множеството хора си мислили, не се краде повече ток от идеалния център на София или считаните за елитни квартали в столицата. Собственици на заведения, хотели и бизнеси в центъра нанасяли по-големи загуби от ромите.

Наскоро ЧЕЗ са открили видна социална персона да краде ток в София за къщата си с басейн. От компанията обаче отхвърлиха да назоват името му.

Най-много ток пък се крадял във врачанското село Галиче. Оказва се, че там се краде повече електричество, в сравнение с се заплаща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР