Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от групата на , откри

...
Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от групата на , откри
Коментари Харесай

ЕVN изгради в Пловдив една от най-модерните подстанции в България

" Електроразпределение Юг " (ЕР Юг), част от групата на, откри в Пловдив едно от най-модерните енергийни уреди в България – електрическа подстанция " Евмолпия ".

Подстанция " Евмолпия " e построена за по-малко от 3 години и е една от най-важните вложения на компанията в съвременни технологии и енергийна сигурност.

Сред формалните посетители на откриването бяха господин Александър Сипек, районен управител на EVN България, господин Здравко Димитров, кмет на гр. Пловдив, господин Иван Стоянов, кмет на регион Източен, както и госпожа Даниела Николова, зам.-областен шеф на област Пловдив.



Г-н Александър Сипек съобщи при откриването: " Подстанция " Евмолпия " е първата новоизградена подстанция в Пловдив от 20 години и една от най-модерните градски подстанции в България. Съоръжението е изцяло автоматизирано и се ръководи отдалечено от нашия новооткрит диспечерски център. " Евмолпия " ще увеличи енергийната сигурност на Пловдив и ще способства за икономическото развиване на града. За нас е горделивост, че даже в изискванията на пандемия, ние успяхме да изпълним инвестиция от 11,6 млн. лева за този инфраструктурен план. "

На церемонията участваха още представители на локалния бизнес, специалисти, на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), на изпълнителите на плана и други.

Обхватът на деяние на новата подстанция е централната и източна част на гр. Пловдив, където през последните години се усили построяването на нови обекти. Съоръжението е в регион, където към този момент има декларирани нови мощности и предстоящо завишаване на съществуващите товари. " Евмолпия " обезпечава енергийна мощ от 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA.



Подстанцията е напълно oт закрит вид, т.е. изцяло обезопасена и с оптималната степен на сигурност. Присъединяването към мрежата е с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове. Сградата е едноетажна, от монолитна стоманобетонова структура. Налични са шумопоглъщащи панели на стени, тавани, входящи и изходящи загради.

Подстанция " Евмолпия ", носеща едно от античните имена на Пловдив, е втората напълно новоизградена подстанция на EVN. Първата такава подстанция на EVN беше построена през 2011 година до село Царацово до входа на автомагистрала Тракия към Пловдив.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР